TravisP pisze:
Proboj piracetam i bupropion jak nie zadzialaja napisz tu.Jak piszesz o metylonie czy MPH to nie wiem czy zartujesz czy piszesz serio.Chyba nie chcesz cpaC?bo do tego sluza te dwie substancje (oprocz MPH bo ma tez inne lecznicze wlasciwosci).Metylon wywali Cie w kosmos euforia po kilku h doznasz zjazdu i co zamierzasz tak ciagiem jechac>?Chyba nie wiesz co moze spowodowac taki b-k ciag...pozatgym przy tej eufori nie da sie funkcjonowac uczyc itp raczej co innego sie wtedy robi ;-) a zjazd ? myslisz ze nie bedzie zjazdu ? jesnym zdaniem odradzam calkowicie.Plus to ze zaraz bedzie (metylon)nielegalem...
dzięki, w pt wykupię receptę i idę do psycho więc się okarze..
prócz sfery nauki mam oczywiście nadzieję, że bupropion naprawde pomoże mi z innymi zaburzeniami
co do tych 2 pozostałych to faktycznie zrezygnuję, nie znałam dokładnych właściwości, tylko obiło mi się o uszy..
Jakieś pomysły dlaczego psych kazał odstawić bio.. przy braniu well..?
z ulotki nic złego nie wynika.
a mam nadzieję, że będą działać lepiej razem niż osobno..
ps. sory jebnelem sie :P myslalem ze chodzi o velafax
Pete pisze:Dużo powiedzieć nie mogę, bo dopiero zaczynam z metylofenidatem. Nie, nie choruję na adhd. ;] Bardziej depresja... Wpadł mi ostatnio ten specyfik w łapy w postaci leku medikinet. Jestem zainteresowany tylko doraźnym jego stosowaniem.
Dzisiaj wziąłem go po raz 3 (jakieś 30 min temu). Dawka teoretycznie śmieszna - 2,5 mg (lecznicze to zwykle 10 mg ale pewnie inaczej działa to na "nieadhadowców"). Efekt-pobudzenie, chęć do działania, słowotok, wzrost nastroju, napędu etc. Po prostu czysty stymulant. Z sajdów - minimalne bóle w klatce podczas instalacji (wzrostu ciśnienia jednak nie odnotowałem).
Fukuyama w swojej ksiazke "koniec czlowieka" zachwalal Ritalin, (dzieki temu specyfikowani Sartre splodzil mdlosci) ale u nas w Polszy jest nielegalnym, ergo trudno dostepnym specyfikiem.
Potrzebny energetyczny kopniak i lancuch na rozlazly mozg. Sila i motywacja!
Ktokowiek widzial, ktokolwiek wie?
napiszę piracetam - każdy wie o co chodzi.
napiszę mnemotropil czy lucetam i większość musi googlować nazwy, by skminić o jaką substancję chodzi.
na lynia ponbuczek dycki wejrzy
BE GODLIKE, KURWA
+
np. dział DXM, gimbełe pyta, czy przy zażywaniu leku 'Bioxetin' może żreć kaszlaka. Chce kto pomóc, ale nie wie co to ten kurewski bioxetin jes, więc musi googlować, by dowiedzeć się, ze bioxetin = fluoksetyna i móc napisać owemu gimbusowi, że nie powinno się łączyć SSRI z kaszlakiem, który, o zgrozo, również jest SSRI.
w sumie, to też o wspomożenie leniwych zahacza, ale no...
WOŁGLE, polecam małe dawki bupry + kawa
wg. wikipedi 2-DPMP został opracowany w celu leczenia adhd i narkolepsji przez tą samą firme co wprowadziła Ritalin, i nawet do to Ritalinu strukturalnie podobny i przynajmniej 100 razy tańszy.
Ludzie wezmą 2mg po czym stwierdzą "eno nie ma bomby?" i wrzucą 20mg... ;)
2mg działa ok - sam nie wiesz, że działa, ale działa.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.