Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ma ktoś tak?
fraktal pisze:około 350mg dxm + około 5mg kaptoprylu przed wejściem deksa - ryzyko duże ? Nie wiem czy ktoś tak miksował deksa z kaptoprylem.
mam lekkie nadciśnienie, co przeszkadza mi przy fazowaniu na DXM (zwiększone ciśnienie - przesrane, w ogóle nie mogę się cieszyć z fazy)
Nie łykam żadnych leków, ani nic z tych rzeczy, mam dostęp do β-blokerów (bisoprolol). Czy łyknięcie małej dawki β-blokera przed załadowaniem dexa pomoże, czy też dojdzie do jakichś nieprzyjemnych interakcji ?
Znalazłem podobny temat, ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie.
co nie znaczy, że od razu musisz zakładać nowy, lol @hennessy
@fakt, głupota z mojej strony :D + nie dodałem że mam też Doxazosin, jeżeli pierwsza opcja z jakiegoś powodu by odpadała.
Z góry dzięki.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.