Aha, zwykłą ziemia do sukulentów nie nadaje się dla lofki, dla trichocereusów jak najbardziej.
Tej zimy, nadal nie mam zamiaru w pełni zimować moich Trichocereusów( maja teraz 2 i pół roczku) Pachanoi spokojnie by przetrwały, ale martwie się o Peruvianusy. Wyniose je w jakieś zimne, słoneczne miejsce, ale podleje je 3-4 razy. Czy to BARDZO ZŁY pomysł?
Ja spokojnie zimowałem półroczne trichocereusy. Zimowałem na chłodnym parapecie, temp. 10-18*C, zero podlewania od chyba końca listopada do połowy marca ( starsze kaktusy dłużej zimowałem).
Wielkie dzieki za rady che;)
Breslau jest niemieckie!
Gdybym mógł się przydać - walcie jak w ogień, kończę inny FAQ ale i tak lubię się rozdwajać. Tylko piszcie tutaj, mój mail zdechł.
Breslau jest niemieckie!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.