Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 51 / 1 / 0
...i medytacja.
  • 3490 / 57 / 0
I zdrową dietę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 166 / 3 / 0
wlasnie, dieta jest cholernie wazna - i dbanie o mikroflore jelitowa takze, zeby wszystko sie wchlanialo. sprawdzie czy nie macie przerostu grzybow, bo one bardzo blokuja przemiane materii w jelitach.
  • 406 / 3 / 0
elioot pisze:
Zjebałem sobie "troszeczkę" mózg i pamięć krótkotrwała często szwankuje, co polecacie na poprawę, a jest mi ona bardzo potrzeba, w pracy. :motz:
Polecam l-tyrozynę lub acetylo-l-karnitynę jeśli chodzi o suplementy oraz różne zdrowe roślinki: gotu kola, ginko biloba, gurana, yerba mate, żeń szeń syberyjski itd. Dobrze wpływają na pracę całego organizmu a szczególnie systemu nerwowego oraz wspomagają wydalanie toksyn. Popatrz w Magicznym Ogrodzie lub Szaman Shopie, mają spory wybór takich zielsk. Polecam je w naturalnej formie ponieważ widzisz co dostajesz, a jakoś nie mam przekonania do aptecznych suplementów z ekstraktów. Może to tylko moja schiza i są ok, ale do tabletki czy kapsułki można wrzucić wszystko a marketingowe opisy na opakowaniach traktuję z dystansem. Poza tym roślinki mają fajny, szamański klimat :-) Zadbaj też o dobry poziom witamin i mikroelementów, szczególnie wit. z grupy B, E, C oraz magnezu, potasu, żelaza. Najlepsze są mikroelementy w formie chelatów - wysoko przyswajalne dla organizmu. Kup sobie konkretny zestaw witamin np. ten http://www.bcaa.pl/odzywki_olimp/vita_m ... _1040.html Bardzo dobre jeśli chodzi o dojście do siebie na dzień po chlaniu czy dragach, ale też do szybkiej regeneracji organizmu przemęczonego ciężką pracą i stresem. No i mają fajne wejście :cool: Tylko nie stosuj ich zbyt długo, a jeśli chcesz codziennie to po opakowaniu zrób miech przerwy - popatrz na końskie dawki :-) Minerały weź dodatkowo jakieś inne bo dołączone do tych witaminek mają zmniejszone ilości i jest ich tylko kilka. Żeby przybliżyć ci ich działanie to powiem, że u mnie bardzo skutecznie stawiają na nogi po np. 3 dniach fecenia i niedosypiania. Mam nadzieję, że te rady pomogą ci odzyskać dobrą formę. Pozdrawiam.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 66 / 1 / 0
duzo spie ogolnie , staram sie czytac sporo obojetnie co to jest oby sensowne bylo. Do tego duzo ruchu(cwiczeń przeroznych pompki silownia itp) i wiadomo jakas zdrowa szama z odjeciem mięsnych produktów. Pić herbate, najepiej zieloną, omijać kawe i energydrinky.
I to mysle ze daje jakis efekt dopingu dla mózgu.
znow sam chodziłem tu po parku - sam - pare browarków,spacer,walkman, bębny - DALEKO OD POPART'U...
  • 3490 / 57 / 0
Działa z miejsca. 20 minut przed nauką zarzuć naraz 5 gram, efekt murowany. Piracetam działa dobrze przyjmowany doraźnie w dużych dawkach, jego regularne branie w mniejszych ma sens jeśli chcesz permanentnie podnieść wydajność funkcjonowania mózgu.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 397 / / 0
A jak przy 2.5g będzie działać?
Macki, wiem doskonale, ale chodzi mi o to, żeby jak najwięcej materiału przyswoić :-)
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 2497 / 50 / 0
Twoj mozg bedzie lepiej pracowac. Nie bedziesz mial wizualizacji ani euforii, to nie narkotyk. Troche latwiej bedzie ci sie kupic i ciezej zasnac. Ciezko wyczuc co konkretnie jest zasluga piracetamu, co placebo, a co wysilku intelektualnego.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Dlatego mówię, żeby zajebać 5 gram. Wtedy jest to tak mocny efekt, że o placebo nie ma mowy, po prostu czuć ten "umysł na czubku strzały", pełna jednopunktowa koncentracja, DUŻO CZYTAM, ODŚWIEŻAM UMYSŁ I BĘDĘ KURWA JAK BRZYTWA!

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3490 / 57 / 0
Na podstawie prób i błędów, opisów z erowida i rozeznania w działaniu swojego organizmu. Dla większości ludzi dawka 5 gram jest wystarczającą, żeby poczuć to dość wyraźnie i mieć mocnego umysłowego buffa.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.