Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Chciałem zapytać czy ktoś z was ma doświadczenie w uprawie
odmiany Papaver somniferum giganteum.
Wielkie dorodne makówki wyglądają bardzo zachęcająco :)
Trafiłem chyba na jedyny sklep internetowy w Polsce
gdzie można nabyć nasiona tej odmiany maku.
http://www.floranet.pl/index.php?p251,m ... sz-go-miec
Dopiero zaczynam swoją ogrodniczą przygodę
oczywiście ta odmiana interesuje mnie wyłącznie z powodu
prześlicznych kwiatów :)
Jeżeli ktoś z was uprawiał tą odmianę w naszym
klimacie prośba o podzielenie się doświadczeniami!
ooo pisze:chcecie takie nasiona moge podeslac :D mam tego kilogramy :D bo glownie giganty wpierdalam od roku ;)
Pozdroski :huh:
Pozdro ;-)
Albo masz potworną tolerancję... :/
Po trzydziestu to można się obudzić "już nad innym horyzontem", albo co najmniej zapaść w śpiączkę! :wall:
Czytałam o Amerykanach, których żarli (dosłownie - przeżuwali i połykali) 1 (słownie: jedną) dużą makówkę jakiejś tam odmiany maku (co oczywiście wszystkim tutaj odradzam, bo to nielegalne i niebezpieczne!) i byli tym usatysfakcjonowani... :scared:
ephemeris pisze:30 makówek??! Chyba miałeś na myśli 3? 8-(
A co do wpierdalania makówek, nie raz tak robilem i dziala lepiej niż zupa. Prawdopodobnie podczas gotowania nie uwalnia sie cala morfina. Zawsze gryzę całą makówkę razem z nasionkami, jak jest duza to pół, a jak juz pogryze to popijam łykiem wody i biore nastepna. Łodygi tez żuję, ale juz nie polykam, jak zostaną same wlókienka to wypluwam.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.