Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Jak myślisz, w którym roku zostanie zalegalizowana marihuana w RP?
2010
6
2%
2012
41
15%
2014
26
9%
2016
26
9%
2018
10
4%
2020
24
9%
2022
7
3%
2024
3
1%
2026
43
15%
never
92
33%

Liczba głosów: 278

ODPOWIEDZ
  • 462 / 7 / 0
knops: jeżeli myślisz, że ktokolwiek mógłby zalegalizować chociażby miękkie dragi, to jesteś mocno w błędzie

co najwyżej depenalizacja, a myślę, że sld (a właściwie jeden głos rozsądku) mogłoby coś zrobić, jedynie Balicki aktualnie był głosem rozsądku. nikt więcej nie angażuje się w sprawę i nie rzuca konkretów - same ogólniki - że tak (chociaż mogę się mylić, nie oglądam tv i niezbyt często przeglądam newsy)
  • 845 / 12 / 0
Balicki to typ mający największe pojęcie o całej sprawie. W prywatnej rozmowie idzie jeszcze dalej niż w wystąpieniach publicznych. Szkoda tylko, że się babrze w gównie pod nazwą postkomuniści, ale z drugiej strony nie ma wyboru.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
@kibelzpolka

no mysle ze jakby UPR/WIP dorwalo wystarczajaco poslow w sejmie + prezydenta zeby im nie wetowal to by dali rade, no ale to sie nie stanie bo ich media jasno pokazuja jako pojebow z ktorymi nie nalezy sie liczyc. A szkoda bo UPR jak bylo w sejmie(3 osoby :P) mialo spoko inicjatywy. Np obnizenie vat z 22% na 7%. I jakby na to nie patrzec, sa jedyna liberalna partia w tym kraju, jedyna ktora chce wprowadzic wolny rynek i jedyna, ktora uwaza juz od kilkunastu lat, ze mieszanie sie panstwa w sprawy cpunow to jest pojebana sprawa i marnotrawienie pieniedzy. Wiekszosc kraju ich za to potepia. Sie dziwia durne babcie " ale jak to, narkotyki?? no wie pani" no ale takie maja poglady i sie tego trzymaja:P
  • 462 / 7 / 0
chcąc, nie chcąc, muszę powiedzieć, że Mikke to niepoważny pajac. do tego szowinistyczny pajac. i większość jego pomysłów to czysty populizm skierowany w niszę polityczną, dla której nikt jeszcze nie stworzył towaru.

nie wierzę w depenalizację z inicjatywy marginalnej partii, a gdybanie jest zupełnie bezsensowne.

mam jednak cichą nadzieję na poprawkę w Senacie... jeżeli tu nic się nie zmieni, nie liczyłbym na jakąkolwiek szerszą debatę w najbliższych latach... :/
  • 3192 / 374 / 0
Myślę że zioło ma szansę na legalizację jak dzisiejsze pokolenie dwudziestoparolatków dojdzie do władzy czyli za ok 15-20 lat.
  • 65 / / 0
pajac czy nie, jako jedyny ma koncepcje, ktora pozwolila by sie krajowi rozwijac, a pozostalym partiom zalezy glownie na statystykach, wiec odwlekaja problemy na pozniej i licza, ze nie za ich kadencji to wszystko pierdolnie. podatki rosna, dlug panstwowy tez rosnie, a od zachodu dalej nas lata swietlne dziela:{
  • 21 / / 0
to ja sie teraz wyraze.
kurwa po tym co zobaczylem kilka lat temu co to tusk sie przyznal ze popala pomyslalem teraz albo nigdy. i huja z tego wyszlo. jak ktos wczesniej napisal, tusk sie przyznal, teraz pierdoli ze jesli chcecie legalizacji to na mnie nie glosujcie. ot kurwa wyleczyl sie z ciezkiej choroby pomarihuanowej. teraz inna sprawa. na huj glosowac na lsd? toz to pierdolona banda post komuchow. juz kurwa teraz ten spaslak z sld http://www.duckduckgo.pl/search?q=spaslak+z+sld pierdoli ze bedzie walczyl o legalizacje miekkich narkotykow, dlatego huja lubicie? ja wam nie powiem kiedy cos sie zmieni. przyszlosc jest niekurwaprzewidywalna. nie powiem wam tez co mozna zrobic zeby ludzie zmienili zdanie na temat baki, bo kurwa nie wiem. nawet jesli ludzie zmienia zdanie, to od huja korupcji jest w polsce. glownie przemysl tytoniowy trzyma na tym swoje lapska. od huja maja hajsu i moga robic co chca
  • 25 / / 0
Pewnie nigdy. To zdebilałe społeczeństwo nie zasługuje na legalizację, niech się dalej (pseudo)patrjoci trują etanolem. Podejrzewam, że po depenalizacji "małych ilości" będą w mediach nagłaśniać, a nawet zmyślać przypadki jakichś problemów bo ziole, tak jak było z dopalaczami, i ostatecznie możemy się pożegnać z legalizacją na parę pokoleń.
Uwaga! Użytkownik vvv nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5800 / 1191 / 43
Dokładnie , szkoda gadać :(
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.