Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 22 / 15
Jakie słodkie te kwiatostanki, przypominają mi moje pierwsze leonotisy. Jak do tej pory ostatnie, ale już niedługo rozpoczynam od nowa :diabolic:

A nasionka od pindyjskiego widać niewąskie! Takie chwasty z nich rosną... no no, ładnie, dillowanie nasionami :-D
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 3 / 0
Pewnie, mam najlepsze nasiona w sieci ^^

Sądzę, że to albo kwestia okresu wysiania, albo cecha osobnicza, albo przypadek losowy. Jakbyś miał po 10-20 sadzonek i jedne by były małe, a drugie duże to moglibyśmy się dziwić :P
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 71 / / 0
Heh, nie wiem czy to już ten puszek biały ;p otwierają się takie "zielone kulki" i w środku widać coś białego ;p
  • 1387 / 3 / 0
No to zaraz będzie widać coś filetowego, a jak już będzie widać te fioletowe to na następny dzień będzie kwiatek. I już z górki :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 71 / / 0
Aha właśnie, zbierać same płatki kwiatów(podobno płatki odrastają)?
  • 1387 / 3 / 0
Nie, nie odrastają. Rób jak chcesz, mam wrażenie, że jeśli będziesz używał całych kwiatostanów to efekt będzie lepszy. Ale z drugiej strony materiału mniej, bo będziesz musiał ścinać, gdy na dole kwiaty opadną, a na górze dopiero będą się wytwarzać. A jak będziesz wyrywał kwiaty 2-3 dni po zakwitnięciu to będziesz miał i susz i nasiona później :)

No może 2-3 dni to mało konkretne, gdy zaczną się luzować to na pewno są zapylone :)
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 71 / / 0
Coś mi nie gra ;p Czytałem(chyba nawet na tym forum) że jakiś typek co 2 dni chodził zbierać z serdeczników kwiaty i codziennie ileś tam zbierał. Kwiatki odrastają czy też rosną nowe cały czas? To jest tak że z kwiatostanu wyrastają kwiaty i same kwiaty wyrywać, a kwiatostan zostawić?
  • 1387 / 3 / 0
Rosną ciągle nowe. Wyrwiesz z pierwszego kwiatostanu, jutro będzie w drugim. Poza tym kwiatostany też kwitną na raty, najpierw pojawiają się.... o właśnie, nie pamiętam, albo na dole albo na górze. Na dole chyba. I potem kolejne piętra w kwiatostanie zakwitają. Kwiatostanów na głównym pędzie będzie kilkanaście plus kilka na odnogach.

Zobaczysz jeszcze :P
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 71 / / 0
Mi na górze pojawiają się kwiatostany. Mam ich 4 na razie :D, a odnóg żadnych nie widzę póki co.
  • 1387 / 3 / 0
No i szybko nie zobaczysz, dopiero później się pojawiają :P
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.