Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6157 / 431 / 12
nutella-cole pisze:
Ano bo hydroksyzyna to lek przeciwhistaminowy, a tylko i wyłącznie jego efektem ubocznym jest lekkie uspokojenie, działanie przeciwlękowe i nasenne.
To jak ceteryzyna (Zyrtec, Alertec) niby lek na alergie, a jak zjesz z 4-5 tabletek to się spać chce...
Cytryzyna jest metabolitem hydroksyzyny, czyli hydroksyzyna to cytryzyna, cytryzyna to nie hydroksyzyna. Hydroksy, jako antyhistamina sprawdza się bardzo dobrze, skutecznie gasi alergiczne świądy i zaczerwienienia. Zadowalająco zmula, ale to tylko i wyłącznie sedacja, żaden rekreacyjnie wartościowy stan. Bardzo dobrze miesza się z sativą i niektórymi syntetycznymi kannabinoidami (np. JWH-210), pogłębiając zielone lenistwo. ;) Cala rodzina depresantów i dekstrometorfan to także dobrzy kompani hydroksy. Nadaje się także do "wspomagania" snu po lekkich stymulantach, typu bufedron, aPPP czy MeOPP. Wszystkie te zadania jednak lepiej wykonuje klemastyna, którą preferuję ponad hydroksyzynę. :finger:
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2010 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 143 / 22 / 0
Ano bo hydroksyzyna to lek przeciwhistaminowy, a tylko i wyłącznie jego efektem ubocznym jest lekkie uspokojenie, działanie przeciwlękowe i nasenne.
Z naszego punktu widzenia nie ma czegoś takiego jak "efekt uboczny", bo jest to określenie medyczne. Jeżeli lekarz zapisuje hydro na sen, to pozostałe działania są "uboczne", jeżeli zapisuje na alergie to np. senność jest działaniem ubocznym. To czym jest działanie uboczne zawsze zależy od celu, jaki chcemy osiągnąć, a jakiego nie.
  • 14 / / 0
z ciekawości zajrzałem w ten temacik. Mówicie zmułka? Hm, lekarz wypisał mi to na sen i lekkie lęki. Podziele się swoim przedziwnym organizmem, który dzięki hydro lata jak na spidzie + jakby to nazwać, mam wyje*ane na wszystko. Więc potrafie funkcjonować w społeczeństwie przepięknie. A jak się tylko trzasne do wyrka uciekam w świat fantazji i tego co sny potrafią. (btw, ćpałem z Wojewódzkim XTC, piękne sny =o) No także, naprawdę co organizm tak działa. A co do wypowiedzi OpenYourMind, w zupełności racja.
  • 641 / 16 / 0
Ludzie nie ćpajcie hydro, jak ćpać hydro- to tylko Hydrokodon, ja używam hydroksyzyny wyłącznie jako naprawdę dobry lek nasenny (bo przy rzadkim używaniu benzo później 3 dni leczę doła!)
  • 225 / 1 / 0
Witajta. Ja mam takie pytanko odnośnie hydroxyzyny. Ostatnio postanowiłem odnowić znajomość z tym środkiem, oczywiście w celach leczniczych, na wyrównanie. Mam bardzo nieregularny sen bla bla bla. Więc tak, w zeszły piątek wieczorkiem poszło 25mg. Porobiło masakrycznie, pięknie się spało itp itd. W sobotę przerwa. W niedzielę wieczorem znów ok~12.5mg, porobiło mniej, pięknie się spało.
A w poniedziałek znów dawka ta sama lecz próbując zasnąć myślałem że mi co w chwilę serce przestaje bić :-/ bardzo dziwnie biło (zawsze gdy zasypiam wsłuchuję się w tętno) To brzmiało tak jak by chciało ale nie umiało, takie jakieś powolne i mocne uderzenia że w całym ciele czuć i co chwila wrażenie zatrzymania się. Nie muszę chyba dodawać jak to shizowało :#: Wczoraj to samo, no może byłem bardziej opanowany już i mówiłem sobie że jak wczoraj przeżyłem to dziś też. Nigdy mi się to nie przytrafiało po hydro.
Może ktoś z was ma coś podobnego? Dziś sobie daruję hydro bo mam dość tego, za kilka dni sprawdzę może znów jak działać będzie to ustrojstwo.
Porycia mistyczne
  • 11 / 1 / 0
Ja mam identycznie. Nie przejmuj się, ja po całym opakowaniu tego szitu żyję. Przyjemnie uspokaja ale czasem rano atakuje jucha z nosa i zataczanie się po wnętrzach uczelni.
  • 466 / 4 / 0
To co ja zrobiłem było najgłupsze na świecie, wziąłem 30tab. x 25mg i 30tab x 10mg i 6 avio poniewasz chciałem się zajebać ;( , wziąłem je i po 20 minutach pomyślałem co ja odjebałem i zadzwoniłem po karetkę przyjechała w 15minut, dalej kroplówka i płukanie żołądka , teraz już wszystko przemyślałem i nigdy nie będę chciał się zabić wole już po psychologach pochodzić. Ale tak mnie to trzepało że mówić nie mogłem prawie itp, dobrze że jednak zadzwoniłem.
  • 6157 / 431 / 12
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 886 / 9 / 0
Dziw bierze, że nie wylądowałeś na obserwacji w psychiatryku.
  • 336 / / 0
Próbować się zabić się ataraxem i Aviomarinem... To naprawdę cud z tym psychiatrykiem...
Gdyby życie było filmem, byłbym twoim zajebistym czarnym kumplem. Yo!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.