Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 168 / 2 / 0
dobra, to ma ktoś coś na temat leczenia depresji tym lekiem?

dawkowanie etc

warto by było czymś się podeprzeć przy NAWET I KUMATYM PSYCHU, albo dać mu chociaż jakąś wskazówkę do prześledzenia sprawy samemu czy co...

coś może o leczeniu depresji agonistami dopaminy właśnie? bo o samym pirybedylu za dużo informacji w sieci to ja nie widzę %)
nawet nic na en i pol wiki :D
  • 2497 / 49 / 0
Nie znalazlem nic o zastosowaniu pirybedylu w leczeniu depresjiu, na pomysl zastosowania agonistow rec. D wpadlem samodzielnie i moge sluzyc jedynie swoim przykladem. Optymalne dawkowanie, jakie udalo mi sie ustalic, to jedna tabletka(50mg) pirybedylu na dobe, w razie potrzeby dwie, lek laduje sie mniej niz godzine, wiecej jak 3 tabletki na dzien nie dawa;ly poprawy efektow, chyba ze mialo to miejsce podczas zwala, albo kolejnej nieprzespanej doby. Sadze, ze duzy wplyw mialo placebo, bo zawsze mocno nakrecam sie na farmaceutyki(uwazam, ze placebo to swietny sposob na poprawiewnie efektow terapii zerowym kosztem), ale sam srodek ma na bank odczuwalne i to dosc wyraznie dzialanie, duzo silniejsze niz seklegilina i bupropion(odczuwalem wrecz czasami ciezka do powstrzymania euforie), najsilniejsze z przetestowanych do tej pory przeze mnie srodkow.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 350 / 4 / 0
przez jaki czas utrzymuje sie dzialanie ?
  • 3449 / 122 / 8
Około 2 dób, z tym że najsilniejsze czuć przez jakies 12 godzin. Placebo na pewno ma jakiś wpływ, ale trudno powiedzieć jaki. Zauważyłem zmiany w mojej osobowości pod wpływem tego leku, na te same pytania zadawane na przykład w kolejce do banku odpowiadam w innym stylu, i to już nie jest efekt placebo w żaden sposób.
  • 168 / 2 / 0
jak ze snem? utrudnia/ułatwia/bez zmian?
  • 3449 / 122 / 8
U mnie bez zmian, najczęściej biorę tabletkę rano na dobry początek dnia, ale zdarzało mi się też wieczorem i nie ma najmniejszych problemów. Może i ułatwiałby zasypianie, ale nie wypowiem się - bo już od dawna nie mam z tym żadnych problemów.
  • 168 / 2 / 0
a więc spiduje czy nie?
czy po prostu wpływa pozytywnie na motywację, kontakty z ludźmi, samopoczucie, ale nie ma stymulantowego pobudzenia?
  • 3449 / 122 / 8
Nie ma pobudzenia, bo oddziaływanie leku nie jest w żaden sposób związane z działaniem adrenergicznym.
  • 286 / 5 / 0
jak zmotać pibedil?
;)
  • 168 / 2 / 0
tak się zastanawiam - przypisują to/mogą przypisać na obniżenie prolaktyny czy w Polsce z agonistów dopaminy tylko bromokryptynę dają?

ktoś wie?
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.