Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
chodzi o to, że po nocy w której budze się x razy(każdy człowiek budzi się co ok. 1,5h, ale tego nie pamięta- to nazywamy 'normalnym' snem), rano wstaję zwyczajnie zmęczona. moja teoria: nie pamiętasz snu- wyśpisz się, nie wiem, teoria z dupy najprawdopodobniej, ale cóż poradzę, tak jest w moim przypadku. problemy z nieefektywnym snem mam, przypisuję je swojemu pamiętaniu snów właśnie. nie wiem, może to minie. i to nie jest do końca tak, że pamiętam cały sen przez cały dzień itd, ale kiedyś 70% snów nie pamiętałam nawet od razu po przebudzeniu. teraz po przebudzeniu na 7 dni w tygodniu moja pamięć senna ma 1 dzien wolnego.
tak czy siak, zajrze sobie w wolnej chwili kiedyś do jakichś pisemek naukowych, na pewno coś wyczytam. :-)
Haribo pisze:czasem nawet sny te są na tyle 'realne' i prawdopodobne, że już nie wiem czy to prawdą jest czy nie.
Totalnie ciemny pokój, zamykamy jedno oko i patrzymy w jeden punkt na suficie. Po czasie zapominamy o zamkniętym oku.
bół szczęki,
Zmęczenie ciała,
ciśnienie na kp,
totalny brak sił,
uczucie beznadziei
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Domyślam się, że jeszcze nie brałeś. Ciężko określić, jak długo to potrwa, ale przy początkach przygody z DXM spokojnie cały następny dzień będzie inny, a przy dobrych wiatrach nawet do kilku dni będziesz czuć się wyraźnie inaczej.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.