Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 67 / / 0
Najwięcej zapłaciłem 9.90 w aptece 24h w centrum miasta. Jak aptekarka powiedziała cenę to myślałem, że kłamie abym tylko nie kupił. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się to prawdą. Musiałem kupić bo odwiedziłem wcześniej 8 aptek i w każdej akurat nie było ani aco ani thio i powiedziałem sobie że nie odpuszczę dopóki nie kupie tego jebanego leku na kaszel w tym jebanym mieście.
  • 574 / 10 / 0
A można gdzieś sprawdzić które leki są na recepte a które nie w necie?
  • 1959 / 55 / 0
Jezu, DXM nie jest na receptę... Wejdź sobie w aptekę internetową choćby.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 105 / 2 / 0
zastanawiam się czemu niektóre aptekarki jak usłyszą nazwę leku od razu mówią, że się skończył, np wchodzę jakiś czas temu do apteki pytam o aco, ona z szyderczym uśmiechem że właśnie się skończył, to ja pytam o thio tym razem a ona dokładnie tak samo.
Inna zaś bez problemu mi sprzedaje, nawet jak co tydzień kupowałem, czasem też dla znajomych ( o czym de facto nie mogła mieć pojęcia ;) ) ostrzegała tylko, żebym uważał i się nie uzależnił %-D
Zrozumiał bym, gdybym jakimś gówniarzem był co se dopalacze zastępuje jak to w tv jakiś czas temu oznajmili. Ale jak wchodzi normalny kolo do apteki to nie widzę jakich kolwiek przesłanek aby mu nie sprzedać paczki aco, zwłaszcza ze widziała mnie po raz pierwszy w życiu :/
  • 242 / / 0
Antydemagog pisze:
zastanawiam się czemu niektóre aptekarki jak usłyszą nazwę leku od razu mówią, że się skończył, np wchodzę jakiś czas temu do apteki pytam o aco, ona z szyderczym uśmiechem że właśnie się skończył
Tylko raz taki przypadek miałem, że sobie poszedłem z bucika do centrum miasta, gdzie była apteka, i zapytałem się w jakiej cenie acodin w tabletkach, ale on jest na receptę, zdziwiony powiedziałem że przecież nie jest na receptę, bo już kupowałem, no i cóż wyszedłem i wszedłem do apteki obok %-D
Uwaga! Użytkownik stalker52 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
No to ja w sumie miałem inną sytuację.

Mianowicie, wchodzę sobie do apteki, no i standard :

- Acodin w tabletkach poproszę...
- A dla kogo to ?
- Dla brata
- Ile ma lat ?
- 14, lekarz mu polecił

No i bidulka musiała wydać. Swoją drogą jest to ciekawe, że w jednych aptekach, w tym samym mieście, niedaleko siebie różnica w cenie za opakowanie potrafi sięgać 3 zł(!)...
  • 3206 / 175 / 0
Duh, mnie ostatnio totalnie zagięła aptekarka, która powiedziała że się skończył, a i tak jest na receptę. Odpowiedziałem, że syrop jest na receptę, a ja chcę tabletki, na to ona że właśnie tabletki się skończyły a syrop jest bez recepty i może mi sprzedać.

Wtf? :nuts:
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / / 0
zrobiła Cie w chuja
  • 3206 / 175 / 0
Wiem %-D
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / / 0
To ja ostatnio poszedłem do apteki z "dość" drobnymi pieniędzmy, 4 zł normalnie [6,80 kosztuje aco] i reszta w 2, 1 i trochę 5 groszówek, ale póki co .. to zapytałem czy może mi to zamienić a ona, że z miłą chęcią.. ;D po czym obliczyła 6,90 a ja z uśmiechem powiedziałem "Acodin poproszę" .. eh i moja wpadka, poszedłem do apteki zapytałem o TussiDEX, a pani w aptece poinformowała mnie, że jest on na receptę.. eh.
..kiedy trip Cię nie dopada, to zapytaj się o maga, mag to tripiarz jest największy, psychodela stan najlepszy..

wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.