Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
To po co ciepla zalewac? :wall:
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 764 / 140 / 0
A dlaczego nie? Może się lepiej drobinki rozpuszczają nie wiem, tą metodą mi lepsza koda wychodzi niż samą zimną wodą tyle że dłużej. Domyślam się też, że tą metoda jest więcej parasyfu w roztworze ale o to się na razie nie martwię.
  • 151 / 2 / 0
Brawo. koda najlepiej rozpuszcza się bodajże w 5 stopniach Celsjusza. Rozumiem, że starasz się rozpuścić jak najwięcej paracetamolu?
  • 56 / / 0
Bo skoro paracetamol lepiej się rozpuszcza w ciepłej to może koda też.Może nie tyle lepiej się rozpuszcza co woda lepij przechodzi przez ten jebany pył.Ja zalewam ciepła a potem chłodze.Jak zalewam zimną to poprostu słabiej mnie kręci a roztwór nie jest tak kodeinowo gorzki jak po ekstrakcji w ciepłej.Nie twierdze że mam racje chciałem raczej poznać wasze zdanie.Jeżeli żaś chodzi o moje drugie pytanie to miałem na myśli podgrzanie przefitrowanej już kody gotowej do wypicia a zapijanie ciepłą wodą moim zdaniem ma sens.Prawie za wsze pije kode na pusty żołądek a wyczytałem że popijajać ciepłą herbatką ułatwia sie zołądkowi trawienie.Może się myle ale na mnie naprawde tak mocniej działa.Jednak tym spsobem napewno pochłaniam więcej paracetamolu!!!Nie rozumiem dlaczego koda miałaby gorzej rozpuszczać się w ciepłej wodzie zauważylem co innego.Następny razem spróbuje z zimną wodą tylko będę dłuuugo mieszał tą papke i porównam efekt.
  • 1718 / 9 / 0
Nie masz racji. I tak dzieciaki umieraja, jak sie nie czyta FAQ.

Im mniejsza temp. tym lepiej rozpuszcza sie kodeina. Z paracetamolem odwrotnie.

A "jakosc" roztworu nie ma nic do rzeczy - po tym nie oszacujesz ile sie rozpuscilo para (bo jest niewidoczny).
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / / 0
Dzieciakiem nie jestem FAQ czytałem i jest tam że koda świetnie się rozpuszca w zimnej wodzie ale nie widziałem nic o tym że w ciepłej rozpuszcza się gorzej.Kode wale żadko 3-5 razy w mieiącu a potem miesiącami nie bo jak dla nie jest słaba w porównaniu z H z którą byłem kiedyś blisko.Krzywdy sobie nie zrobie.Poprubuje jednak z tą zimną wodą bo mimo wszystko truć się niepotrzebnie nie chce.
  • 523 / 2 / 0
visitorQ pisze:
Ale jak zalewasz ciepłą to i tak chłodzisz w lodówce i pijesz później zimną.
CANNABISZ pisze:
Bo skoro paracetamol lepiej się rozpuszcza w ciepłej to może koda też. (...) Nie rozumiem dlaczego koda miałaby gorzej rozpuszczać się w ciepłej wodzie zauważylem co innego.
Tak się składa że w zimnej rozpusza się znacznie lepiej, zapytaj wujka duckduckgo o codeine solubility.
Fuck, w HOWTO jest zajebisty przepis wszystko wyjaśnione, łopatologicznie, co i dlaczego, ale ludzie i tak robią po swojemu :*)
Ale cóź, każdy ma własną wątrobe.
  • 355 / / 0
CANNABISZ pisze:
Bo skoro paracetamol lepiej się rozpuszcza w ciepłej to może koda też.Może nie tyle lepiej się rozpuszcza co woda lepij przechodzi przez ten jebany pył.Ja zalewam ciepła a potem chłodze.Jak zalewam zimną to poprostu słabiej mnie kręci a roztwór nie jest tak kodeinowo gorzki jak po ekstrakcji w ciepłej.Nie twierdze że mam racje chciałem raczej poznać wasze zdanie.Jeżeli żaś chodzi o moje drugie pytanie to miałem na myśli podgrzanie przefitrowanej już kody gotowej do wypicia a zapijanie ciepłą wodą moim zdaniem ma sens.Prawie za wsze pije kode na pusty żołądek a wyczytałem że popijajać ciepłą herbatką ułatwia sie zołądkowi trawienie.Może się myle ale na mnie naprawde tak mocniej działa.Jednak tym spsobem napewno pochłaniam więcej paracetamolu!!!Nie rozumiem dlaczego koda miałaby gorzej rozpuszczać się w ciepłej wodzie zauważylem co innego.Następny razem spróbuje z zimną wodą tylko będę dłuuugo mieszał tą papke i porównam efekt.
Kodeinowo gorzki?!?! Co ty pierdolisz?!?! To jest parasyf!!!!
Koda rozpuszcza sie lepiej w zimnej wodzie i tyle, przepraszamy ale to nie nasza wina.

A jesli chcesz znac moje zdanie, to brzmi ono " nooo kurwa nie wierze!!!! :wall: :wall: :wall: "
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 56 / / 0
Kto pyta nie bładzi.Będę starał się dopracować swoją CWE.Może musze dłużej mieszać może bardziej rozpylić tabetki.Czasem to aż strach zadać pytanie bardziej doświadczonym w temacie :blush: a pytam właśnie dlatego żeby się doskonalić!
  • 764 / 140 / 0
A mnie nadal nurtuje ta rozpuszczalność tabletek, tego pyłu. Przecież tabletka nie składa się z samej kody, to że koda się rozpuszcza lepiej w zimnej wodzie to jest wiadome. Może to też od wody zależy bo mi się te tabletki bez mieszania nie do końca rozpuszczają, są grudy dlatego ciepłą najpierw zalewam. Mieszać mi się nie chce. Tak czy siak lepiej mi wychodzi jak najpierw rozpuszczam w ciepłej, a potem ją schładzam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.