Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 28 / / 0
Napiszcie co sadzicie o moim przypadku.
Przedwczoraj dawka 75 (przyzwyczajanie receptorow). Kompletnie nic nie poczulem, ku mojemu zdziwieniu, bo na ten przyklad tramadol wziety juz PIERWSZY RAZ, zadzialal nalezycie.
Wczoraj kolejne 75 - iiiii zamiast po pol godzine to dopiero po jakichs dwoch zaczalem odczuwac wzgledny spokoj, natomiast po kolejnych 60 minutach wytrzepalo mnie strasznie konkretnie, ALE faza byla raczej porownywalna do tej dxmowej, znaczy sie nie moglem odroznic jawy od snu, mialem dziwne jazdy przy zamknietych oczach. Jak myslicie, co jest?
  • 56 / / 0
Jak walisz dzień po dniu to zwiększa się u ciebie tolerancja.Ja nie waliłem ok 3 miesięcy
  • 1111 / 17 / 0
Widzę, że niektórzy nie zajarzyli, do czego jest ten wątek. Zamykam.
Zablokowany
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.