Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3216 / 395 / 0
Główny problem z tolerką nie jest w tym jak ją zmniejszyć ale w tym, że po zmniejszeniu bardzo szybko wraca do poprzedniego poziomu bo tego już się obejść nie da.
  • 1169 / 17 / 0
Wariat zapomniałeś dodać że jak już się wcyhodzi na substytuach typu bupra to i wsyrać po 3 dni się nie da.

Debile nie wpierdalajcie opio, chyba że jestescie tak chujowo słabymi ogniwami społeczenstwa to w sumie dobrze, selekcja naturalna widać w przyrodzie działa :)
  • 1241 / 9 / 0
jak napisal kolega blu nie problem zbic tolerke ... problem w tym ze im szybciej ja zbijesz tym szybciej wroci do poziomu z przed zbijania krotki detox i bedzie Ci raz dobrze a next time juz walisz standartowa porcje i chu...
  • 4 / / 0
Autorce tematu odpowiem tak: mam za sobą 14 lat brania opiatów obecnie od 5 lat jestem na metadonie więc
jakieś pojęcie chyba mam ,tolerancje da się zbić bardzo szybko wystarczy się odtruć i na pewno spadnie o 80 procent
inną zaś sprawą jest że bardzo szybko powraca. pozdrawiam !
  • 576 / 8 / 0
i to jest najgorsze pare strzałow i tolerka wraca....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 3 / / 0
d2 pisze:
Może i po baaardzo długim czasie da rade wyzerować tolerke, ale i tak nie będzie klepało tak samo fajnie jak na początku - brak elementu zaskoczenia.
Niestety - od ponad roku około raz na miesiąc (bywa że częściej) uwale się kodą. Zauważyłem, że mam sedacja jest dużo większa niż na początku i nie ma już tej euforii którą tak ukochałem, w związku z czym 2/3 miech temu postanowiłem zrobić przerwę. Niestety, po przerwie nic się nie zmieniło - dalej trzepie mnie 150, nie powiem - jest bardzo przyjemnie, ale to nie to co pierwsze kilka strzałów.
Aha, od dłuższego czasu spożywam razem z MgB6, a na pół godziny przed piję szklankę citroseptu.
W związku z czym racją jest stwierdzenie, że element zaskoczenia odgrywa tutaj niezwykłą rolę, to jest coś, czego już nigdy nie poczujesz (chyba że ktoś z zaskoczenia przypierdoli Ci kody xd).
  • 1241 / 9 / 0
czlowieku 150mg kody to nie jest tolerancja sa tacy co zaczynaja od 300mg
  • 587 / 2 / 0
gryziomor pisze:
ale to nie to co pierwsze kilka strzałów.
Strzelasz kodeinę ?
Ja tam zauważyłem, że zawsze tak jest, jak zaczynałem ćpać stymulanty to w ogóle magia, cud miód orzeszki.
Później jest ten paradoks gdzie chce się ćpać ale nie można się zaspokoić, bo zawsze przecież mogło być lepiej! i więcej, i więcej, i więcej.
Potem kończymy kompletnie zajebani, jak było ? no jak ? no zajebiście, ale nawet nie porównuje do pierwszego razu...
Z opio działa ten sam schemat. Przynajmniej z kodą i trampkiem bo tylko te opio brałem na tyle często by ten efekt zaobserwować.
Chyba tylko psychodeliki potrafią zawsze zaskoczyć, a na pewno przez dłuższy czas niż inne dragi.
  • 3 / / 0
ooo pisze:
czlowieku 150mg kody to nie jest tolerancja sa tacy co zaczynaja od 300mg
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i chociaż spróbuj to zrozumieć. Nie pisze o tolerancji jako takiej, tylko o tym, że w miarę ćpania odczucia po zażyciu się zmieniają. W moim przypadku dotyczy to zwiększonej sedacji można powiedzieć, że kosztem euforii.

Strzały jako zażycia, zazwyczaj rozpuszczam kryształy w wodzie i pije.
  • 1241 / 9 / 0
wezmiesz 300mg i bedzie jak za pierwszym razem pozniej 450 .... 600 ... 900 no i wtedy mozesz mowic o tolerancji jak narazie twoje pierwsze razy sa jeszcze przed toba ;) chyba ze zmadrzejesz i zaczniesz czerpac przyjemnosc z uprawiania sportu czego Ci szczeze zycze bo jak sam widzisz narkotyki som fajne ale krotko ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.