PALENIE
dawkowanie, wedle tego co stoi w szerokim internecie, to 1-10(a nawet 20)mg.
dawki spod gornej granicy sa oczywiscie dla osob z wysoka tolerancja na syntetyki.
dawki dolne, czyli 1-2,5mg sa dla osob bez tolerancji.
wiadomo, ludzie sa rozni i maja rozna wrazliwosc na Wszystko. przykladem niech bedzie post majkimajka, w ktorym napisal, ze spalil 0,8-1mg, po czym zostal wyjebany w przeszczeń.
konkrety, jakie chcialbym znalezc na tej i na nastepnych stronach, to wlasnie daweczki.
bo roznie piszą:
1000mg jwh-122 na 50g suszu. liczac, ze z grama suszonego podbialu czy prawoslazu nabija sie 8 szkieł, wychodzi ze jedna dawka(jedna lufka) zawiera 1000:50x8=2,5mg
jezeli z grama wyjdzie 10, jedna dawka zawiera 2mg - co i tak moze szokowac poczatkujacych.
ktos pisal, ze 500mg przerobil na 12g mieszanki. 12g to 96-120 dawek po 5,2-4,1mg kazda. czyli strong.
pytam i gromadze informacje, bo chcialbym poczestowac swoim syntetykiem kilka osob bez tolerancji i z malym doswiadczeniem. nie chce ich zrazic.
osobiscie bede celowal w 2mg, ostrzegajac za kazdym razem, ze nalezy palic powoli, po jednym buchu. po kazdej chmurze odczekac 5-10minut i powtorzyc w miare potrzeb.
ALBO ZDROWIE (czyli jedzenie)
podobno zaleca sie zaczynac od dawek 10mg.
podobno najlepiej jest rozpuscic w tluszczu - w oleju.
na bluelighcie jest raport ze zjedzenia 40mg rozpuszczonych wlasnie w oliwie z oliwek. w 40miligramach oliwy z oliwek (to chyba jedna kropelka, ale moze tak sie da? nie wiem). autor posta bardzo sobie chwalil chwile pod wplywem tych 40mg. napisal tez, ze rozwaza zmniejszenie dawki o 10mg przy nastepnym podejsciu.
ktos inny wyrazil obawe odnosnie przyjebania takiej dawki, piszac ze moglaby byc zbyt wysoka.
tylko problemem moze byc dokladnie odmierzenie dawki. do 100mg mozna sobie poradzic z jako-taką dokuadnością.
wiadomo, ze mozna uzyc etanolu jako rozpuszczalnika i przechowywac roztwor o oreslonym stezeniu. jest tylko jedno ale: wyczytalem, ze """If You use alcohol as a solvent, the dosage must be somewhat lower, since the comeup is harsher and overall experience is rougher. (Still much more comfortable, than vaping/smoking)"""
narazie tyle.
i wypulajcie sie - nie wierze, ze tylko kilka osob mialo z tym stycznosc.
a ja dodam od siebie cos wiecej w weekend, kiedy bede wiedzial wiecej po testach.
Jak najbardziej warto mieć w spiżarni, bo to fajna przyprawa generalnie jest.
Blefujesz pisze:co powiecie o "tym" na nośnik. i od razu pytanko, gdzie to kupie nie zamawiając z internetu? będzie w aptece/zielarskim, i jak będę musiał określić nazwę tego kwiatu jak by już gdzieś był?
ps linka nie dałem hehe, kwiat nazywa się "Mullein"
JWH-122 jest spoko, ja rozpuszczałem zawsze w acetonie czystości farmaceutycznej i było ok. Z dawkowaniem trzeba uważać całkiem konkretnie, jak na syntetyczny kannabinoid, bo po prostu ma duży potencjał :-)
bo jeszcze do niedawna mialem zamiar poleciec testowo z blaszki, sypiac na oko, ale raczej mniej niz wiecej. oczywiscie ne z worka. wage mam do 0,01 ale nie wierze za bardzo w jej dokladnosc przy granicznych ilosciach.
czy sa gdizes dostepne informacje o rozpuszczalnosci?
aceton jest napewno gdzies daleko, a spirtu z manderola mam nieco na stanie i to wlasnie przy jego pomocy chcialbym stworzyc swojego CHEMICZNEGO SKUNA
Rozpuszczalność:
- etanol - 5mg/ml
- DMSO - 15mg/ml
- DMF - 15mg/ml
Co do DMSO, wiem z doświadczenia, że jak chce się więcej / szybciej rozpuścić, to ocieplałem powoli DMSO i lepiej szło rozpuszczanie kannabinoidów.
tym czasem, zanim dodam, chcialbym jeszcze wiedizec, jaka jest temperatura parowania owego 122.
zagranicznym jezykiem u miem sie poslugiwac, ale nie potrafie sobie znalezc takich danyc :<
Syberek pisze:jaka jest temperatura nie wiem heheh mysle, ze cos kolo 180 stopnie, ale to nieważne :P 0,5l wódki i 50mg jwh-122 robi robote. ide spać hahah pozdro
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.