Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 53 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Feed The Fire »
Jak dla mnie to forum nie jest obiektywnym obrazem 'polski uzaleznionej' wiekszosc naprawde wjebanych ludzi nie ma czasu na siedzenie w necie i rzucania do siebie wygarami. Chcialoby sie nazwac forum elitarnym ale to i tak jest smietnik pelen nie do konca ucpanych ludzi.

Rekreacja nie nalog, no chyba ze glupota pokroju uzaleznienia od kody czy innego dexa. Urzekaja mnie historie 15letnich uzytkownikow ktorzy wpadaja w panike po AZ tygodniowym ciagu na kodzie czy innych tego typu wymyslach.

Gdyby kazdy porzadny cpun mial dostep do dobrej jakosci narkotykow watki o dxm, benzydaminie, kodzie i innych wynalakach pokroj metkata umarly by smiercia naturalna. Wszystko jest jedynie gorszym zamiennikiem. Jak na dopalaczach niby pigula a jednak nie do konca :D
Umarl król...
Niech zyje król...

[H]
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
każdy inny narkotyk daje inną faze, a może oni bardziej woją jechać na dexie niż popalać trawke, czy zażucać kułka?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 166 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: blackdevil »
Zbigniew pisze:
1. «przykre uczucie spowodowane świadomością niewłaściwego postępowania, niewłaściwych słów itp., zwykle połączone z lękiem przed utratą dobrej opinii»
Nie mam dobrej opinii. Wszyscy wiedzą, że jestem ćpunem. Czemu mam się tego wstydzić? Codziennie patrzę na dziesiątki wkurwionych ludzi z nudnym życiem, do tego przejmującymi się strasznymi pierdołami. Tego bym się wstydził, nie bycia ćpunem.
Wstydziłem się jak nie brałem i codziennie marnowałem czas przy komputerze. Teraz widzę jak to głupie i staram się czerpać rozrywkę z innych rzeczy: kobiety, spotkania ze znajomymi, rekonwalescencja po trzyletnim narkotykowym ciągu ^_^ , książki[podczas czytania wyobraźnia pracuje i dobrze wpływa to na przeżarty przez narkotyki mózg :-)].
Przy okazji pozbyłem się dzięki narkotykom kretyńskiego konsumpcjonizmu. Nie potrzeba mi do szczęścia wielgachnego telewizora, X-boxa, zajebistej komórki oraz innych głupich gadżetów. Wystarczy dobre towarzystwo i książki :-)
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2011 przez blackdevil, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 16 / 1 / 0
nie jestem uzależniony od mj (bo to teoretycznie jedyny narkotyk, ktory nadużywam) ale od moich kolesi, którzy bez tego żyć nie mogą, nie chcą. i nie mówię, że to jest ich wina, że palę (bo byłoby to kurewsko głupie). nuda napędza wszystko.
  • 1169 / 17 / 0
Black devil moze masz racje, iksboks chujowy wole ps3, telefon napewno nie ajfon moze by\c byle jaki, duzy telewizor fajna sprawa, ale najlepsza pelny portfel i Mercedes SL :heart:
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
szpan uzaleznionym byc.

buddahlova ten twój avatar za kazdym razem smaka na zielony kruszc mi robi :-D b.i.g. for live smoke stroyyyy
  • 86 / / 0
Być uzależnionym - wkręt.
Wstyd być uzależnionym - wkręt.
Komentować to tak jak ja teraz - wkręt.
  • 9 / / 0
Chuj tam a nie wstyd. Ja na przykład jestem alkoholikiem i przed nikim tego nie ukrywam. Chwalić, też się nie chwalę, bo nie ma czym. Kiedyś paliłem trawę dzień w dzień ale to jest śmiech a nie uzależnienie, taka forma przejściowa przed przerzuceniem się na twarde albo %.
Ale wstyd się przydaje jednak w walce z uzależnieniem. Jak sięgnie się dna, pojawia się też i wstyd. A kiedy sięgnie sie dna, wtedy można dopiero myśleć o wyjściu z szamba.
TO JEST CHAMSTWO W PAŃSTWIE NORMALNIE I JA NA COŚ TAKIEGO NIE ZEZWALAM!!!
  • 1067 / 206 / 0
Wstyd być innym od reszty? Silni wytykają tą słabość, ale czy taka osoba, może wiedzieć jak to jest?
Uzależnienie.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 35 / / 0
"Wstyd to kraść i głupio wpaść"... podobno. :-D

Wstydem jest raczej patrzenie z litością, wzgardą, nienawiścią etc., na każdego, kto odbiega od społecznej normy.
Tyle ode mnie. :cool:
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.