Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1067 / 206 / 0
Otóż 2 razy w tygodniu muszę się zgłaszać na posterunku, na którym bardzo ciężko kogoś zastać. Dodatkowo pracuję i to jest wyjątkowo upierdliwe. Jak myślicie, są jakieś szanse, żeby umorzyć albo przynajmniej ograniczyć dozór?
Pisał ktoś taki wniosek? Co w nim napisać, żeby prokurator przychylniej na niego spojrzał.

Zgłaszałem się, ale od 2 tygodni jest mi to całkowicie nie na rękę, bo dojeżdżam dalej do pracy.
Jakie są konsekwencje niestawiania się? Kumpel np ani razu jeszcze nie był, a to już ze 3 miesiące trwa.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1558 / 18 / 0
mój kumpel też nie był, i jak sprawdzili jego tożsamość to się okazało że idzie "za to" siedzieć na 15 dni.. potem coś tam jeszcze się stało i w końcu poszedł na miesiąc. więc sam nie wiem jak to ale podaje przykład ode mnie z dzielnicy
  • 3854 / 316 / 0
Mój ziomal też miał meldować się na mendowni, jednak wyprowadził się do innego miasta, i tam podjął pracę. Nie meldował się chyba ani razu (lub na początku kilka razy), i na razie go jeszcze nie zawinęli. A było to ok. 3 lata temu. Widocznie działa po ciemnej stronie mocy, że nie jest uchwytny dla policyjnych notesów.
  • 70 / 9 / 0
mozesz napisac wniosek o "ograniczenie" dozoru, a raczej zmiane jego warunkow (z autopsji)

tez daaaawno temu dostalem dozor w kompletnie innej czesci miasta (4 razy w tyg, miedzy 14 a 22 co bylo dla mnie TROCHE awykonalne, pracujac wtedy na 2 zmiane :-D ) - pisalem wniosek o zmiane warunkow dozoru, opisalem swoja sytuacje, dorzucilem troche logicznych faktow, ze na "mojej" komendzie przeciez juz mnie znaja %-D, so wiekszy sens dozoru blizej miejsca zamieszkania itp i przeszlo

jak masz prokuratora w miare zyciowego, to takie rzeczy da sie zalatwic bez zadnego problemu.. a sam dozor to chyba juz wiesz, jak podpisanie listy obecnosci w szkole %-D

ofc zalezy jaka masz sprawe - czasami komendy zmienic nie da rady, ale juz godziny to zaden problem

pozdr
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.