Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 166 / / 0
Po wypiciu 5ml* giebla zasypiam na jakieś 5-6h. Niestety trudno mi określić jak wydajny jest taki sen, czy człowiek następnego dnia czuje się wyspany czy raczej odwrotnie? Jak to u was jest?

*z braku żadnej strzykawki odmierzane w opakowaniu po soczewkach, mieści tam się od 3 do 5 ml.
Ostatnio zmieniony 30 października 2010 przez blackdevil, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 545 / 8 / 0
Sen jest tak samo wydajny jak zwyczajny, poza tym, że często śpisz krócej i żeby dospać resztę trzeba jeszcze raz wypić. Ocena subiektywa ale Xyrem (GHB) stosowany jest przy narkolepsji co noc, można tak funkcjonować latami.

Subiektywne uczucie wyspania, większej wydajności itd. jest iluzoryczne - to chwilowy skok glutamatu i dopaminy.

Kup sobie strzykawkę w aptece za 50 gr. bo "3 do 5 ml" w przypadku gibla to jest mega różnica.
  • 116 / 2 / 0
Jak dla mnie jest bardzo wydajny najgorzej jak się dopija po kilka razy w nocy ale to się wytnie
  • 554 / 5 / 0
bdtoka dziwna ta Twoja wypowiedź ;p skoro sen na gieblu Twym zdaniem jest wydajny to dopijanie przedłuża ten stan , więc sie bardziej wyśpisz tym wydajnym snem .Sen na gieblu to jeden hujczy spisz 3 h czy tydzień;p
edit; wiem o co Ci chodziło racja dopijanie jest najgorsze bo to strata giebla , ale tak już jest dolewasz albo leżysz i czekasz kiedy Ci serce wyjebie z klaty %-D
  • 116 / 2 / 0
Wydajny jest na drzemki gdy musisz być po tych kilku h zregenerowany a więcej spać nie możesz. To wstajesz na DR i do przodu. p.s ja po 5ml to śpie maks 3h ale to też rzadko tyle. :wall:
  • 554 / 5 / 0
Tylko do końca nie wiadomo czy sen tak regeneruje czy po prostu koniec działania giebla w czasie snu daje uczucie spida.Jednak gdyby wcale nie regenerował to nie dało by sie przez kilka dni spać tylko po gieblu a co mówić o miesiącu .
  • 565 / 7 / 0
To jest przez koniec dzialania giebla i nawet przy jego poczatku. Potrafilem nie spac 6 dni caly czas pijac giebla bez dawki nasennej, zawsze jak rano wstane z zamroczonymi oczami i pierwsza rzecz jaka zrobie to polanie 2,5, to mrok znika, czuje sie po prostu ustabilizowany.
To nie jest tak, ze pod koniec dzialania i jedno i drugie Ci skacze (dopamina i glutaminian). Na poczatku dzialania przoduje dopamina, im dalej tym glutamnian opanowuje Twoj mozg, az w koncu przypuscmy, ze budzisz sie z gieblowego snu, nie mozesz zasnac, musisz czekac az poziom glutaminianu opadnie. Tak btw to jest hormon wzrostu.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 845 / 12 / 0
6 nocy nie spania ? To musialo byc ciekawe doswiadczenie. Jakie miales wtedy jazdy?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Blady jak sciana, ogolnie to wszystko mniej wiecej gralo, do 6 dnia. Hustawki nastrojow, o byle gowno chcialo mi sie plakac, a odkrywajac oczywista rzecz myslalem, ze odgadlem zagadke swiata, tak mniej wiecej skakalo co 2h. Odespalem 10h i wszystko wrocilo do normy.
Dodam, ze robilem wtedy jakies 20-30ml dziennie i nie wiem nawet na czym spedzalem noc. Wiem, ze siedzialem przed kompem i nawet nie wiedzialem kiedy robilo sie jasno.
Nie bylo to tragiczne ani nieprzyjemne doswiadczenie, na sen nie mialem w ogole ochoty przez caly ten czas.
I nie 6 nocy nie spania, 6 dni, zero snu przez 144h.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 845 / 12 / 0
Hmmm a jestes pewien, ze w miedzyczasie nie przysypiales przed kompem ? Czasami jest to wrecz niezauwazalne, teleportujesz sie np. o godzine do przodu, ale o tym nie wiesz.

6 dób bez snu to juz powinno skutkowac wyjebanymi halucynacjami i innymi hardkorowymi rzeczami.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.