Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 845 / 12 / 0
Nie piszesz glupot, piszesz wlasciwe rzeczy do dzialania na najnizszym egotycznym poziomie. Pomo ludziom mozna natomiast tez niesc BEZINTERESOWNIE, nie po to, zebysmy my czuli sie lepiej. Serio nie mozesz sobie tego nawet wyobrazic ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 4 / 0
katotaliban pisze:
Pomo ludziom mozna natomiast tez niesc BEZINTERESOWNIE, nie po to, zebysmy my czuli sie lepiej.
Tu sie nie zgadzam. Jezeli w Twoim mniemaniu robisz cos bezinteresownie to sie po prostu oklamujesz, badz nie widzisz tego co otrzymujesz po daniu komus tej pomocy - satysfakcje, a to juz jest zaspokajanie pobudek ego.
  • 12 / / 0
Człowiek nie jest z natury egoista, za to jest w pewien sposob interesowny, zeby nie byc w stosunku do drugiego człowieka stratnym tzn. nie poswiecajac sie. Działa to tak, ze dany osobnik nie da drugiej osobie pozywienia, jesli sam jest głodny i wie, ze w najblizszym czasie nie zdobedzie wiecej, chociaz w normalnych warunkach by sie podzielił. Jest to logiczne i uwarunkowane psychicznie juz na etapie mysliwego-zbieracza.
Jestem bluzą.

Chuj z tym co napisalem, to było dawno i nieprawda, a to w ogole nie byłem ja.
  • 1047 / 23 / 0
Jestem samolubnym i egoistycznym wrzodem, wszystko co robie robie dla siebie, wtedy mam satysfakcje, jesli robie cos dla kogos (co sie zdarza) - robie to niechetnie, robie to zeby miec spokoj. Mam zjebany charakter i ciezko mi z nim bywa. Nie pamietam zeby bylo inaczej? Mam wiadomosc i swiadomosc, ze czesciowo to wina genow. Ale to nie jest wytlumaczenie.

Tak czy srak, rozne maski ubierajac- rozne rzeczy osiagam i trace. Kiedys uwielbialam swoj egoizm i bylam za niego chwalona! Teraz jest to na minus. Nie mam wyjebanego ego, wrecz odwrotnie, ale mysle tylko o tym, zeby przezyc i sprawic sobie przyjemnosc. Jesli wiem, ze jakies dzialanie na rzecz innych przyniesie mi cokolwiek- dzialam chetnie.

Przypadki w tym watku pewnie nie odbiegna wiele od schematow - nie wyrzuce smieci bo po huj, nie posprzatam bo po huj, nie pomoge bo po huj, mam wyjebane.

mozna byc egoista z natury, mozna byc wychowanym na egoiste a mozna stac sie nim przez srodowisko. Nic nie jest wytlumaczeniem.

umiarkowany egoizm jest spoko. Tylko nie wiem gdzie sa owe granice.

Przyznalam sie do bycia swinia, ktora gdyby nie otoczenie prawdopodobnie swinia by nie byla :*) Ale i co do tego pewnosci nie mam.

Tu chyba chodzi o myslenie. Ja mysle o sobie. Typowy przyklad ' mimo iz mam wyjebane na burdel to posprzatam i oszczedze sobie pierdolenia'.

nie przepadam za soba, ale dbam o wlasne interesy, dzieki temu tez schodze z dupy innym a ich oczekiwania sa hm... znosne.

To tak jak gowno- jebie, ale je robisz.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 574 / 3 / 0
mam fdupie fundacje polsat, mam fdupie powodzian, mam fdupie 11 wrzesnia i tópolewa, mam fdupie huragany porywające krowy i ursusy farmerom. Wazne ze dekoral na moich scianach jest wciaz biały. Tak, jestem pierdolonym gruboskórnym kutasianym egoistom i dobrze mi stym.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2010 przez ciezka bomba, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 845 / 12 / 0
DamnFrequency pisze:
katotaliban pisze:
Pomo ludziom mozna natomiast tez niesc BEZINTERESOWNIE, nie po to, zebysmy my czuli sie lepiej.
Tu sie nie zgadzam. Jezeli w Twoim mniemaniu robisz cos bezinteresownie to sie po prostu oklamujesz, badz nie widzisz tego co otrzymujesz po daniu komus tej pomocy - satysfakcje, a to juz jest zaspokajanie pobudek ego.
Poczekaj na fejdeweja on ci pewnie dobrze wytlumaczy z rozbiciem na czynniki pierwsze o co mi chodzi. Ja nie mam za bardzo nastroju i checi.
mam fdupie fundacje polsat, mam fdupie powodzian, mam fdupie 11 wrzesnia i tópolewa, mam fdupie huragany porywające krowy i ursusy farmerom. Wazne ze dekoral na moich scianach jest wciaz biały. Tak, jestem pierdolonym gruboskórnym kutasianym egoistom i dobrze mi stym.
Tobie to brak nawet podstawowej empatii i widac juz nawet niskomplikowane wczucie sie w zla sytuacje inncyh to zbyt duzo. Wspolczuje ci.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 4 / 0
katotaliban pisze:
Poczekaj na fejdeweja on ci pewnie dobrze wytlumaczy z rozbiciem na czynniki pierwsze o co mi chodzi. Ja nie mam za bardzo nastroju i checi.
To moze byc nawet ciekawe ;>
katotaliban pisze:
Tobie to brak nawet podstawowej empatii i widac juz nawet niskomplikowane wczucie sie w zla sytuacje inncyh to zbyt duzo. Wspolczuje ci.
Mam podobnie. Egoista raczej nie jest sie z wyboru, to sytuacje w ktorych sie znajduje takim go ksztaltuja. Czlowiek czasami MUSI byc egoista, miec wyjebane w innych aby moc zyc spokojnie na tym swiecie i nie dostac pierdolca. Podpisuje sie takze czesciowo pod postem banshee ;>
  • 915 / 4 / 0
Struktura ego i jego zawartość jest tworem kulturowym.
+
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ego_%28buddyzm%29

Dziękuję.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 4 / 0
BuddahLova pisze:
Fejdegej jak przyjdzie to każdemu opierdoli po siusiaku.
Co to ma być za słownictwo? Pohamuj swój uliczny język bydlaku i swoje bydlęce zapędy, ponieważ znajdujesz się w gronie znamienitych osób, nie lubimy oglądać takiego motłochu. (W dodatku jeszcze ćpun).

Fey, moglbys sie wypowiedziec bardziej przystepnym slownictwem ? Najlepiej jakbys rozwinal swoja wypowiedz, bo Twoje posty sa ciekawe (pomijajac fakt, ze nie kazdy ma tak wysoki lvl aby wszystko z nich zrozumiec ;> ).
  • 915 / 4 / 0
Napisałem na ten temat na tym forum tyle, że jakby to wydrukować, to mógłbym Cię bez problemów zabić powstałą ryzą papieru.

Struktura ego, i jego zawartość to twór kulturowy. Kultura to twór człowieka, nie natury. Przeczytaj "Przebudzenie" Antony'ego De Mello, potem szukaj dalej. Może dopiszę coś albo skomentuję rozmowę przy lepszych wiatrach.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).