Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 143 / 22 / 0
Ja na razie nie bawię się rekreacyjnie, bo potrzebuje lora do studiowania i nie mogę marnować tabletek, ale jak będę miał kiedyś więcej to se zarzucę tak z 5mg na początek a później będę zwiększał o tyle o ile uznam za stosowne :P Generalnie jestem ciekaw jak duże są rekreacyjne możliwości lorafenu bez alkoholu, sam lorafen.
  • 143 / 22 / 0
Mam lęki społeczne i potrzebuję lorafenu, by iść na wykłady, niezależnie od tego, jaki byłby to kierunek. Dla mnie lorafen to nie tyle kwestia ćpania, co przetrwania :P
  • 420 / 2 / 0
Tylko ze sa o wiele lepsze benzo, w sumie to chyba kazde jest niz lorafen jesli musisz brac zeby normalnie funkcjonowac, szczegolnie na studiach. Lorafen to upierdalacz, swoje pierszwe studia skonczylem po kilku miesiacach glownie przez lorafen , tez uzywalem w celach jak Ty, ale troche przesadzalem z dawkami
  • 143 / 22 / 0
Idź do lekarza po receptę. Lorafen kosztuje około 10 złotych, może trochę więcej. Nie ma sensu kupować go nielegalnie.
Tylko ze sa o wiele lepsze benzo, w sumie to chyba kazde jest niz lorafen jesli musisz brac zeby normalnie funkcjonowac, szczegolnie na studiach. Lorafen to upierdalacz, swoje pierszwe studia skonczylem po kilku miesiacach glownie przez lorafen , tez uzywalem w celach jak Ty, ale troche przesadzalem z dawkami
Ja biorę 2mg i nie jest aż tak źle. To znaczy na zajęciach jest w miarę ok, ale jak z nich wyjdę to nie wiele pamiętam co się na nich działo :D
Brałem tylko 3 benzosy: lora, alpra i diazepam. Alpra nie działało, a diazepam usypia za mocno.
  • 1743 / 25 / 0
Jeżeli uczysz się/studiujesz i alpra nie działa (chwała Ci Boże ;-) ), a relanium działa zbyt nasennie, to idź do lekarza po jakieś SSRI - bo co to za nauka jak po 2mg idziesz żeby relaksacyjnie sobie posiedzieć na wykładzie, a wychodzisz i w czaszce nic nie zostało. To od tego lora lepiej się piwa w barze napić, tam zawsze pamięta się ciekawe wykłady %-D
  • 143 / 22 / 0
To znaczy po tym lorazepamie nie jest aż tak strasznie, pamięć i funkcje intelektualne na pewno są trochę ograniczone, ale na razie nie odstępuje jakoś od innych, którzy raczej przychodzą trzeźwi na wykłady ;D Jest to pewne utrudnienie, ale na pewno nie aż takie by uniemożliwiało względnie normalne studiowanie ;)

A co do SSRI to brałem już sertraline i paroksetynę, ale również i inne antydepresanty i mam ich szczerze mówiąc trochę dosyć. Trzeba je brać zbyt długo, ryją wątrobę, nieprzyjemnie mnie pobudzają, a na lęki społeczne pomagają bardzo niewiele. Już wole sobie od czasu do czasu skorzystać ze środków doraźnych, ale skutecznych. A nawet gdyby lorafen przestał mi pasować to mogę wypróbować jeszcze klonazepam lub inne słabsze benzosy, ale w wyższych dawkach.
  • 2518 / 27 / 0
OpenYourMind pisze:
A nawet gdyby lorafen przestał mi pasować to mogę wypróbować jeszcze klonazepam lub inne słabsze benzosy, ale w wyższych dawkach.
Klonazepam to nie jest jakieś słabe benzo... wiem coś o tym :wall: Jednak napewno 100razy lepsze od lorazepamu, jeśli chodzi o funkcjonowanie w społeczeństwie. Po lorafenie, oprócz mojej pierwszej przygody, z której niewiele pamiętam, zawsze po tym leku wyglądałem jak chodzący trup (wory pod oczami, blado-trupia twarz itp) więc odradzam tę benzodiazepinę z całego swojego politoksykomańskiego serca. Fobię społeczną też da się jakoś zaleczyć, niekoniecznie farmakologicznie.
  • 143 / 22 / 0
Tzn ja miałem na myśli klonazepam LUB jakieś inne słabe benzo, bo że klonazepam silny i dobry na fobię to słyszałem ;) Niestety nie miałem okazji wypróbować samemu.
  • 886 / 9 / 0
OpenYourMind alpra nie działa ciekawa sprawa ale ok :P SSRI na twoim miejscu bym brał nie ryją aż tak wątroby to jest gówniany argument. Lecieć na SSRI zdecydowanie lepiej niż być wpierdolnym w benzosy jakiekolwiek. Zapomnij o gadkce, że tylko na wykłady będę brał jak sie spodoba to polecisz.
  • 325 / 3 / 0
SSRI nie ryją wątroby? Podwyższne markery wątrobowe to jeden z częstych skutków ubocznych stosowania SSRI. Niedoczytałeś, Chłopaku.
Ps. Co nie znaczy, że benzo wątroby nie obciąża.
Uwaga! Użytkownik Kleryk Lubi Dzieci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.