Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 4 / 0
Siema kumpel sie mnie pytał, a ja nie wiem jak mu odpowiedziec. Chce on zaczac "dilować" ziołem. Jego plan jest taki. Zna goscia kóry normalnie diluje, ma zajebiste ziolo, jest jego kumplem, czesto jaraja itp. Mój kumpel jesli ktos z liceum lub ogolnie chcial ziolo to moze zalatwic od tego dilera z tym, ze bedzie sprzedawal 5zl drozej. Czyli dragi mialby przy sobie max 1 noc lub kilka godzin. Mamy po 16 lat. Z duzym musi sie liczyc ryzykiem? Male misteczko
  • 460 / 5 / 0
Wchodź w to śmiało, zajebisty pomysł na biznes.
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i pomyśl. Podpowiedź: ryzyko jest nieproporcjonalne do zysków.

Polecam udoskonalić wasz plan o metodę WDS, pomaga na przypały :finger: .
  • 565 / 7 / 0
Czekaj, czekaj, pomyslmy za kolege :)
U mnie w miescie jest tak, ze zawsze predzej czy pozniej Cie psiarnia zlapie. Druga kwestia to niepisane zasady dilowania. Nie wiem czy takie u Ciebie wystepuja, ale u mnie jest w ten sposob:
Nie mozesz robic komus konkurencji, bo w najlepszym wypadku dostaniesz w leb, a w najgorszym narzuca Ci 'kare' x tysiecy zl i bedziesz musial sie wyprowadzic, albo zapasc pod ziemie, zeby Cie nie znalezli. Opcja nr 2 jest raczej rzadko wystepujaca i troche wyolbrzymiona
W Twoim wieku tez mialem takie mysli, jesli sie nie dasz to Ci przejdzie.
Zabawa w dilerke jest bez sensu ze wzgledu koniecznosc poswiecania czasu i jesli juz (o ile) zbierzesz taka klientele, zeby byc dobrym dilem i zdobyc klientele musisz byc na kazde zawolanie. Nie wiem jak Ty, ale ja lubie sobie posiedziec ucpanym, wiedzac, ze zaraz nie bede musial gdzies wyjsc, bo komus zachcialo sie cos dziabac.
Kolejna rzecz to to, ze bedziesz mial trawy pod dostatkiem, co NIE znaczy, ze sie od niej nie uzaleznisz i nie bedziesz kopcil dzien w dzien po x sztuk, nie bedziesz przycinal kazdej sztuki.
Sprzedawanie 5zl drozej? To sa jakies zarty. Majac do wyboru identyczna trawe, jedna za 30, a druga za 35, ktora bys wybral?
Powiedzialbym: wypierdalaj do szkoly, ale ujme to inaczej.
Nie zachowuj sie jakbys mial 16 lat.
Bez obrazy, ale w Twoim wieku nie podejmowalbym niekoniecznych decyzji mogacych miec wplyw na Twoje zycie osobiste.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 360 / / 0
Nic Ci nie wyjdzie... Wiem z doświadczenia. Mały zysk, wyczerpująca paraca. W tym samym wieku to przechodziłem
metoksetamina Matka Do Rany Przyłóż
http://neurogroove.info/trip/nazywam-si-jakub
  • 199 / 4 / 0
ale wy mnie źle zrozumieliście. w okolicy nie ma zadnych dilerów, jest 2 którzy maja tylko ziolo i na dodatek jeden z nich jest z 3gimnajum (nie przeszedł) a drugi to ten kumpel. on tylko ziolo chce sprzedawac, i to tylko zaufanym osobom, nawet sobie fąłszywe imie i nazwisko wymyslil xd a "klientów" mu inny kumpel zalatwi
  • 355 / / 0
Znam takie sytuacje, 2 moich koleszków zajebali, zaczynali tez gdy mieli 16-17 lat, jeden podilowal 8 miechów, drugi prawie 3 lata.
a tak wogule to co to za dillowanie, on byl by raczej jakims posrednikiem z prowizja 5 zl.
Musial by kupic w hurcie 50-100 gieta na poczatek i samemu biegac.

Pierdol taki biznes :finger: nie warto

A co do ryzyka... za dillowanie jest chyba do 8 lat, moze w wieku lat 16 konsekwencje byly by mniejsze tzn jakis osrodek wychowawczy, ale w wieku 17 lat mogą cie sądzic jak dorosłego.
Tak mi sie wydaje ale nie orjentuje sie specjalnie w temacie

Zapytaj sie PCP o ryzyko, ale on z dziecmi chyba nie rozmawia :-D
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2010 przez lse292, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 565 / 7 / 0
Moze usunmy ten temat, bo zrodla do baki nam wysiada? xD
  • 355 / / 0
FreeOfMe pisze:
Moze usunmy ten temat, bo zrodla do baki nam wysiada? xD
Jeszce nie..., poczekajmy troche, bedzie z czego sie pośmiać...

Jakoś mało hejtów?

Hejtuje cie od kinderdilów ;] mama juz woła na obiad :moody:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.