Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam. Czytam forum Hyperreal od dawien dawna, ale się do tej pory nie wypowiadałem czytając jedynie mądrzejszych ode mnie. Chciałem Was zapytać które z tych trzech
http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... Itemid=127

ziółek będzie najbardziej odstresowywało, chilloutowało i możliwie najbardziej przypominało mj? Chodzi mi tylko i wyłącznie palenie, żadne herbatki, snuffy nie wchodzą w gre. Ewentualnie jakiś miks w proporcjach tych roślin. Z góry dziękuje
  • 1387 / 2 / 0
Kup kompozycje z SS. Z tego co pamiętam zdaje się 1 jest bardziej chilloutowa.

Konopia jest jedna i niepowtarzalna.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 104 / / 0
MB czy kanna którą podałeś jest dobra- ale nie jest to mj:P
A damiana w miarę smaczna i dobra do wszystkiego. Ale lepiej spiesz sie z zakupami-obawiam się że za niedługo tych roślin już nie zobaczymy.
  • 1387 / 2 / 0
MB działa w sposób satysfakcjonujący jako ekstrakt, kanna dzieli ludzi. Damiana palona działa na poziomie placebo.
karla pisze:
obawiam się że za niedługo tych roślin już nie zobaczymy.
Nie siej paniki :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 1169 / 16 / 0
damiana to syf, do picia i palenia.
Jedyne do czego sie nadawało swego czasu to do wciskania frajerom za pół ceny jako mieszanki z duposraczy czy innego gówna :D
  • 104 / / 0
Nie siej paniki :D
Zerknij tu:
http://talk.hyperreal.info/skutki-regul ... 1-120.html
Z tego co np PcP piszę wychodzi że sporo roślin poleci.
Z kolei Magiczny pisał że niby byli po konsultacjach prawniczych i rośliny zostają. Ale jakoś mi się to nie widzi.
  • 1174 / 19 / 15
Co znaczy "poleci"? -.-
Żeby coś stało się nielegalne, musi to zostać zdelegalizowane, od teraz już jedynie rozporządzeniem, ale takie rozporządzenie musi powstać. A żeby takowe powstało, najpierw "ktoś" musi się do danej substancji/rośliny "przyczepić".
Jak ethnoshopy zastosują odpowiednie działania konspiracyjne i ostrożnie to rozegrają, nikt niepowołany nawet o nich nie usłyszy! A ich właściciele nie są głupi...

Co do tematu: ostatnio skręciłem grubego skręta z blanta z damianą - wyraźnie wyczuwalny relaks na kwadrans. Spoko, tylko nie chce mi się truć płuc.
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2010 przez WaWe, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Jeśli mam wybierać, to wolę to co pisze Endrju od tego co pisze PCP.

Zawsze jest jakaś luka prawna. Zawsze. Pytaniem jest, czy wyszukiwanie jej jest opłacalne dla naszych etnoshopów.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 527 / 6 / 0
hmm koszt badania danej rośliny gdy wjedzie sanepid to od 20 tys do 1 mln:>...wiec chyba jasne ze to nie jest opłacalne i raczej ryzykować nie będą. Oczywiście gdy okaże się ze dana roślina nie jest szkodliwa to NIBY zwrócą te pieniądze.
  • 1387 / 2 / 0
jakcha pisze:
NIBY zwrócą te pieniądze
Pierdolisz. Nie ma NIBY, jak wyniki badań będą pomyślne dla danej rośliny to MUSZĄ zwrócić.

A w ogóle, to nie o to mi chodziło. I wkurwia mnie takie zrezygnowane podejście, szczególnie, że żaden sklep nie wypowiedział się oficjalnie na ten temat. Szczególnie jakcha, że podkreślasz to przy każdej możliwej okazji.
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".