Dziś, w biurze Rzecznika Praw Obywatelskich, złożyliśmy pismo w sprawie
17-letniego Damiana, zwolnionego ze szkoły za to, że publicznie
deklarował, że jest zwolennikiem legalizacji marihuany i próbował
zorganizować w Zakopanem Marsz Wyzwolenia Konopi.
List podpisali Agnieszka Sieniawska - Biuro Rzecznika Praw Osób
Uzależnionych, Marta Gaszyńska - Polska Sieć Polityki Narkotykowej;
Jacek Charmast - Stowarzyszenie JUMP.
Biuro Prasowe PSPN
[ external image ]
[ external image ]
A taka szkoly ma jak najbardziej prawo wydalic ludzi, kotrzy nie respektuja inszych zasad.
Nikt kolesia nie zmuszal, zeby sie akurat do katolickiej szkoly zapisac.
Wiec niech stamtad wypierdala, podejrzerwam ze bedzie to z pozytkiem dla niego.
przemilczmy juz to ze nie bylo tego bo wszystko stalo bo przeciez strajkowali to sam juz nie wiem czy oni wiedzieli co robia i co chca wskazuje to np
co chwile darcie mordy chcemy to chcemy tam to daj mi to daj mi tam to....da daj daj daj....oni chyba mysleli ze tylko ich punkt widzenia to demokracja a jaki kolwiek
inny to czerwony albo szwabski...zamordyzm
katolickie muzumanskie czy zydowskie szkoly musza przestrzegać konstytucji RP.
Insza inność że bym na miejscu gościa do sądu poszedł.
Pokazuje to tylko poziom debilizmu człowieka, który go wydalił z tej szkoły przez ten powód.
email: 853156@protonmail.com
a) patus
b) imbecyl
c) patus i imbecyl
Nie dziwie się, że chcieli się go pozbyć. Jak trzeba być zjebanym żeby w warunkach jakich się znajdował(katolicka polska B, uczęszczanie do szkoły salezjańskiej, mała miejscowość) urządzać takie marsze. Oslo, zerknąłem z ciekawości jak wygląda Damianek, patus z wyrazem twarzy nieskażonym myśleniem.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.