Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 223 / 24 / 0
Szukałem podobnego tematu ale jak na razie udało mi się znaleźć cząstkowe dotyczące konkretnych substancji.
Prosiłbym by posty zawierały charakter czysto informacyjny mniej więcej w podobnej kolejności:
Wiek , ile lat masz prawo jazdy, lista substancji psychoaktywnych ,wpływ zmienionej percepcji na warunki jazdy oraz konsekwencje lub sytuacje podbramkowe które mogły spowodować wyżej wymienione. Proszę też umoralnianie zachować dla siebie , myślę że każdy ma jako taką świadomość jakie mogą być konsekwencje.
A więc:
Ile czasu mam prawko : dłużej niż 2 lata
Lista substancji ( podam w kolejności) :
-alkohol ( 2 razy) - chyba najniebezpieczniejsza używka po jakiej prowadziłem, uważam to też za jeden z pasma szczytów mojej nieograniczonej głupoty. Za pierwszym razem 6 tatr mocnych i 130 km/h po mieście ( na wylotówce przy ograniczeniu do 70) kumpel był mocno przerażony i musiał nieźle krzyknąć bym wyluzował. Drugi raz po imprezie integracyjnej około 4 browary + jeden kieliszek vodki. Efekt - jazda przez 10 min na autopilocie i zgubienie się ( na szczęście udało mi się ogarnąć 5 min zanim wjechałbym do rzeki) - po tym wydarzeniu przekimałem w samochodzie.
-Różnej maści mieszanki ziołowe z duposraczy [(najczęściej tajfun, mean green, smart shiva)(dodam jeszcze że prowadziłem po tym samochód tak często że nawet nie liczyłem - to poprostu była dla mnie codzienność)] Największe przeboje były po tajfunie (tym najnowszym i najsilniejszym). Po starym jechałem ponad 200 km na trasie z wawy i dawało radę. Gorzej było z tym "new legal formula" raz w środku miasta załapałem bad tripa na moje szczęście był wieczór i ruch znikomy ale potem byłem tak senny że na 10 zasnąłem za kółkiem ale wybudziłem się po ok 10 s zatrzymałem na poboczu w jakiejś wiosce i przekimałem 2 godz. Po północy ledwo dowlokłem się do domu (samochodem rzecz jasna). Po reszcie mieszanek nie było problemu - odrobinę spowolniona reakcja ale nadrabiałem jadąc przepisowo i nie przekraczając prędkości 70 km/h która notabene na fazie była i tak zawrotna. Do najbardziej extremalnych osiągów zaliczam jazdę po 3-city po 2 buchach tajfuna z butli z friendem i jego dziewczyną (friend - ten sam co go wiozłem po pijaku miał bad tripa po thaiu do tego panika się pogłębiła pod wpływem mojego szalonego (jak kto woli kretyńskiego) pomysłu) ale dał radę.
- Gałka muszkatołowa (15 g z saszetki) - jeździło się dosłownie bajecznie. Wszędzie wokoło brązowawa mgiełka (urojona rzecz jasna) ogólnie dało radę ogarnąć , brak spowolnionej reakcji tylko ta ograniczona widoczność do 30 m.
-2C-E (coś pomiędzy 17 a 22 mg) - Jak wyżej. Różnica taka że widoczność dobra, koncentracja też (może nawet i lepsza niż na trzeźwo) visuale nie przeszkadzały - głównie tańczące kolorki no i widziałem dźwięki przy muzyce z radia ok 10 m przedemną na drodze (na szczęście były przeźroczyste) i czułem smaki zapachów - coś niesamowitego.
Ogólnie co do konsekwencji to prawnych jak i fizycznych nie poniosłem żadnych. I chociaż moja kariera kierowcy została gwałtownie przerwana (wypadek nie będąc pod wpływem żadnej substancji) to mile wspominam większość doświadczeń i z pewnością powtórzę jeśli będe miał okazję i czuł się na siłach fizycznych jak i umysłowych. Tyle.
  • 195 / 1 / 0
wiek teraz 23(prawko 5 lat) substancje po których kierowałem samochody: alkohol,THC,acodin,acodin+benzydamina,bxm+THC,benzodiazepiny,tramal,alkoholo+THC+feta,alkohol+THC+pixy+feta,klozapol, ale to substancje psychoaktywne a nie tylko narkotyki. Ja nie polecam jazdy po Acodinie samochodem. lepiej po bxm. na samym Acodinie jest strasznie chujowo. Po kwasie nie kierowałem samochodem dzieki bogu? po trawie bez alkoholu mi sie najlepiej kierowało. mam żółte papier i rente i aktualne prawo jazdy. aloha
EDIT:
Żaden samochód który posiadałem nie był na mnie zarejestrowany. Na janów się rejestruję a normalnie jeżdżą z lewymi blachami. Ja jeździłem, toyota celica,vw jetta,polonezem,maluchem,vw transporterem,audi a6 w automacie,ford scorpio 2.0 benzyna,citroen bx 1.9TD,oplem astrą, renault trafic, a za pasażera najlepiej jechało mi się mercedesem sl 600 coupe z 1994 roku. Ten silnik 6.0l i 400km to jest to :)
EDIT 2:
nie polecam jazdy na jakiejkolwiek używce psychoaktywnej. po mixie THC+browar koleszka co ze mną jechał miał twarz we szwach po szybie i asfalcie.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2010 przez Emancypowany, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Emancypowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 16 / 0
Piszcie piszcie, jeśli można prosić to wrzucajcie fotki swoich samochodów z numerami rejestracyjnymi.
Niech każdy się pochwali jaką ma furę.
  • 12 / / 0
I dołączcie jeszcze dane osobiste, bo może się znamy i pojeździmy razem...
  • 1530 / 9 / 0
Nie wiem jak ktoś dał radę jechać samochodem po acodnie. Raz jechałem jako pasażer to miałem wrażenie, że siedzę w łódce Charona, z którym płynę przez Styks.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 291 / 1 / 0
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale pierwszej dwójce życzę pierdolnięcia na pasach, najlepiej przez samochód policyjny... tak żeby było śmieszniej :wall:

@BuddahLova nie pamiętam już dokładnie, w którym temacie, ale pisałeś o tym jak sprzedawałeś/sprzedajesz kwiatki i jeszcze do tego okrajasz, więc jak by to ująć... przyganiał kocioł garnkowi.

PS. Może i mam mało postów na forum, ale przeczytałem ich już tysiące, a pewnie nawet dziesiątki tysięcy.
  • 3362 / 349 / 0
ja tam jezdze czesto na ziolku. przyjemniej jakos sie jezdzi, tak fajnie wolniutko, wszystkie samochody cie mijaja. fajnie. oczywiscie wszystko na prawym pasie, predkosc 80km/h jak nie mniej. poza tym, nie mam problemow z koncentracja i jakos nie wyobrazam sobie zebym mogl jakos spowodowac wypadek.
tylko po mj jezdze, bo po alkoholu i innych dragach - NIGDY.
  • 845 / 12 / 0
@BuddahLova nie pamiętam już dokładnie, w którym temacie, ale pisałeś o tym jak sprzedawałeś/sprzedajesz kwiatki i jeszcze do tego okrajasz, więc jak by to ująć... przyganiał kocioł garnkowi.

Czytaj więcej na: Narkotyki różnego rodzaju a prowadzenie pojazdu : Narkotyki • talk.hyperreal.info
%-D %-D %-D %-D

FGZ szprzdaje kwiatki i stad ma kase na kode, bupre i jaranie?

NOOOO SZIIIIT ? :-D

Tylko sie nei obrazaj FGZ :cool:

EDIT: o kurwa kilkanlem ten temat drugi raz i ty pewnie mysles kwaitki jako topy ziola ? :D

No coz jestem troche siekniety, ale takiego okreslenia na topy to jeszcze nei slyszalem.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2010 przez kato, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 204 / 0
Jest już gdzieś taki temat.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 268 / 5 / 0
Jazda po czymkolwiek jest wg mnie wysoce nieodpowiedzialna lecz mnie też to nie omineło aczkolwiek jazda to trawce jest super przyjemna do tego ten czil ;)

Prawko mam 6 miesiecy.
Jechałem po:
alko(2 razy może)
mj(+5 razy)
DXM(raz i naprawdę nie polecam)
feta(też coś koło 2 razy)

Na szczęście moje i innych nigdy nic się nie stało. Możliwe, że głównie dla tego, iż jeździłem polnymi drogami i lasami lecz żałuje najbardziej jazdy po DXM przed szczytem przez miasto i jestem pewny, że nigdy tego nie powtórze. alko nie było nigdy zbyt dużo co najwyżej 3 piwka, bo po większych ilościach raczej bym nie wsiadł za kółko.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...