kret ludojad pisze: Można jeszcze zapytać czy podczas pisania tripraportu było się pod wpływem jakiejś substancji (nawet Witkacy tak robił).
mogę się założyć, ze jest tu masa ludzi, którzy chętnie by zrobili świetne grafiki :)
Cymess pisze:tylko nie we flashu (no chyba że ktoś jest na tyle dobry żeby zrobić coś konkretnego).
"Krainy" nie wymagają flasha. Odpowiednio napisane oprogramowanie i można dynamicznie podstawiać różne szablony stylów w zależności od podstrony.
Cymess pisze:Ktoś tu pisał o filtrze ortografii co jest bardzo złym pomysłem ponieważ wiele substancji/określeń nie przeszło by przez ten filtr chyba że ktoś napisał by oddzielny słownik.
[quote="Dobrze by było znaleźć kogoś kto zna się b. dobrze na flashu albo html 5 wtedy można by zrobić naprawdę konkretne rzeczy.[/quote]
HTML5 jest nowo wchodzącym standardem. Aby wykonać coś funkcjonalnego obecnie nie jest konieczne wykorzystanie HTML5.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
No i co chcielibyście uzyskać za pomocą tego flasha, czy html5? Efekciarstwo ?
Nie jest on otwarty. W niektórych środowiskach uruchamianie go nie jest możliwe. Informacja powinna być łatwo dostępna.
Cymess pisze:Jeżeli TR mają być profesjonalne to czemu wykonanie strony już nie ?
Cymess pisze:Różnego rodzaju animacje są już prawie wszędzie, są miłe dla oka
Cymess pisze:a jeżeli nie są one wkurzającymi i grającymi reklamami to na pewno przyjemnie się z tego korzysta.
Cymess pisze:Gdzie nie jest obsługiwany ?
Flash nie jest lubianą technologią. Na linuksie zdarza się,że miewa problemy. Na Windowsie przez zawieszanie przeglądarki zacząłem korzystać z Noflasha, bo tak potrafił na niektórych stronach przywiesić przeglądarkę.
Stwarza problemy z linkowaniem i pobieraniem materiałów(czyt.tworzeniem kopii bezpieczeństwa przez "wolontariuszy",zapisywaniem do czytania później,drukowanie).
Cymess pisze:Jedynie chyba na różnego rodzaju telefonach/ipodach/tabletach ale czy nikt nie pomyślał tu o zrobieniu oddzielnej wersji strony dla takich właśnie urządzeń ?
Cymess pisze:Nawet jeśli ktoś chciałby sobie poczytać raporty podczas jazdy pociągiem to na pewno dużo przyjemniej robiło by mu się to z interfejsem dostosowanym do małych ekranów bez ciągłego przybliżania/oddalania.
Przygotowanie 2 osobnych wersji Flash i HTML dla telefonów komórkowych wymaga więcej pracy niż wykonanie 2 ładnie wyglądających wersji HTML, bo druga wersja to kwestia tylko dostosowania.
Cymess pisze:Sam często korzystam z NG w autobusie i jest to wygodne na iPhonie
Spójrz na http://www.alexa.com/topsites . Widzisz jakąś stronę w Flashu? Ja nie.
Znajdź mi jakiś większy, sensowny serwis wykonany w całości w technologii Flash. Flash nie jest przeznaczony do wykonywania całych witryn w nim.
Flash - nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
Forum nie zawiera flasha. Wygląda tragicznie?
Odciągają uwagę, dekoncentrują...
Hmm...Biblioteki? Komputery publiczne? Wolniejsze komputery (o co nie trudno u osób z problemami finansowymi wywołanymi przez swoje uzależnienie).
Flash nie jest lubianą technologią. Na linuksie zdarza się,że miewa problemy. Na Windowsie przez zawieszanie przeglądarki zacząłem korzystać z Noflasha, bo tak potrafił na niektórych stronach przywiesić przeglądarkę.
Stwarza problemy z linkowaniem i pobieraniem materiałów(czyt.tworzeniem kopii bezpieczeństwa przez "wolontariuszy",zapisywaniem do czytania później,drukowanie).
Co można przez arkusz styli.
Przygotowanie 2 osobnych wersji Flash i HTML dla telefonów komórkowych wymaga więcej pracy niż wykonanie 2 ładnie wyglądających wersji HTML, bo druga wersja to kwestia tylko dostosowania.
Jak tam u ciebie na iPhone z flashem?
Zresztą pomijając tą kwestię jeżeli była by oddzielna wersja strony na takie urządzenia była by oczywiście pozbawiona flasha więc nawet ludzie korzystając z iPhone bez jailbreaku mogli by się cieszyć stroną.
Spójrz na http://www.alexa.com/topsites . Widzisz jakąś stronę w Flashu? Ja nie.
Nie mam zamiaru się wykłócać o tego flasha bo i tak mało mam do gadania to była jedynie propozycja. Jakkolwiek to zrobicie i tak wierzę że będzie ładnie wyglądać.
Co do flasha to PCP w sumie wyjasnił, głównym problemem jest to, że trzeba zainstalować dodatkowy soft (flash player) który obsłuży dany sajt. Wiele firm/urzędów etc nie pozwala na instalowanie takich wtyczek. I dobrze.
Co do HTML5 to zaledwie kilka przeglądarek (i to w niewielkim procencie) obsługuje w/w doctype. Z tego co można wyczytać w sieci dopiero w roku 2012 projekt przejdzie w fazę CR a dopiero w ~2022 zostanie ukończony. To, że możemy teraz korzystać z niektórych dobrodziejstw HTML5 nie znaczy, że powinniśmy uderzać weń śmiało.
Wersje mobilne jak najbardziej (szczególnie, że wg przewidywań przyszły rok ma być rewolucyjny w sprzedaży smartphoneów, popyt na nie ma być pierwszy raz większy niż na zwykłe 'komórki'), ale tutaj również PCP wyjaśnił : CSS.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.