Wczoraj miałem niemiłą przygodę w efekcie mam złamany(konkretnie) nos. Kto przeżył ten wie jakie to cholernie nieprzyjemne.
Za parę dni muszę się zgłosić do lekarza na dość bolesny zabieg, noi teraz pytanie:
Czy mj przed nim mi pomoże zwalczyć ból? Czy nie podniesie mi ciśnienia? (to zdecydowanie nieporządane bo bmocno bym krwawił). Czy ktoś próbował?
Dzięki i pozdrawiam!
Jak widać żyję.
Charlie pisze:A co, nie dadzą znieczulenia? MJ jest dość paranojogenna (prznajmniej na mnie). Ja bym Ci radził celować w opioidy. Np. koda :-)
To samo miałem napisać. Może złapać konkretnego "badtripa" jeśli można tak wogóle o M. napisać. Lepiej koda, tram na rozlużnienie.\
Piszę to ze swojej perspektywy gdyż jeśli chodzi o planowe zabiegi jestem dosć strachliwy. Kiedyś żle zaaplikowali mi znieczulenie i mam uraz "do teraz".
Charlie pisze:A co, nie dadzą znieczulenia? MJ jest dość paranojogenna (prznajmniej na mnie). Ja bym Ci radził celować w opioidy. Np. koda :-)
Nie mam chyba receptorów wyrobionych do opioidów. A co do znieczulenia to dają maść która działa powierzchownie.
Myślę że spróbuję się ogłuszyć jakimiś tabletkami jednak bo nie mam teraz jak załatwić :rolleyes:
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.