Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 317 / 12 / 0
Na wstępie zaznaczę ze nie interesują mnie wypowiedzi ludzi którzy brali to "kilka razy" i poszli na bombie do pracy,meritum wątku jest takie ze chciał bym się dowiedzieć jak ludzie TACY jak ja,którzy spożywają opio w długim ciągu(są wjebani),(nie musi to być jeden z wyżej wymienionych związków,chodzi o opio poprostu),i chodzą regularnie do pracy.Ja ostatnio spotkałem się z tym problemem pierwszy raz,nie ze nie chodziłem wcześniej do pracy ale chodziłem od 7 rano np do 15 i nie zaburzało to mojego ćpuńskiego HARMONOGRAMU,a teraz mam,nowa prace,system 3y zmianowy,i trochę przystworzyło mi to problemów,a mianowicie-biorę trmpka w ilości 150mg rano(aby nie mieć skręta w pracy,i normalnie funkcjonować),idę do pracy,kończę i jem pozostałe 300 lub 400mg np o 17,faza(jeśli można teraz tak to nazwać) schodzi około godziny 23 i idę spać,lub robię coś co nie wymaga wysiłku fizycznego,a teraz zamiast tego nagle nocka :scared: BUM!!! i nie czuje się za dobrze o godzinie np 1:00 przysypiając przy maszynie,wtedy mam takie oczy bo wkładam sobie zapałki------> 8-( hehe.A tak poważnie,to opiszcie opiatowcy jak to jest z wami.Dzieki :cool:"Z opiatami za PAN brat " %-D
  • 154 / 2 / 0
Nocka na trampku czy kodzie jak już ta koda powoli schodzi to całkiem przyjemna sprawa, o ile nie będziesz koloru buraka to małe źrenice nie wzbudzają u nikogo żadnych podejrzeń.
  • 104 / 3 / 0
Ja gdy byłem w ciągu tramalowo-kodeinowym to z przymusu musiałem chodzić do szkoły/pracy pod wpływem, bo wiadomo że na skręcie człowiek nie da rady zrobić cokolwiek. Jak wiadomo niskie dawki takich opioidów/opiatów, niwelujące skręta ale nie działające, że tak się kolokwialnie wyrażę "upierdalająco" neutralnie wpływają na wydajność pracy, ergo: nie szkodzą. Dla mnie 300-500mg Tramalu przed szkołą/pracą to był przymus, czułem się po tym po prostu normalnie, tak że potrafiłem funkcjonować. Natomiast gdy po pracy chciałem czegoś więcej to wiadomo, że poniżej 800mg nie schodziłem (mowa o panu T.).
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 6 / 0
Ja wyrabiam od wielu lat w rożnych pracach pozatym w szkolach wyrabiałem na studiach itd... Czasem to pogarszalo sprawe czasem pomagalo ale tylko złudnie zazwyczaj taki już urok opio... a jak już tolerka jest to normalne funkcjonowanie czasem jakiś zawias itp ale do ogarnięcia jeśli się troche myśli i nieprzesadza co niejest latwe napewno lepsze to niż na zejsciu bo wtedy to w mojej sytuacji niema szans :-( .. Ale trzeba dawać rade :-)
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 317 / 12 / 0
ale jak u mnie schodzi i jedno i drugie,tak po 3-4 godzinach,włancza sie mega niechęć do czegokolwiek,i kurwica :-)straszna
  • 394 / 5 / 0
Ja na kodzie normalie funkcjonuje. Kiedyś chodziłem prze 1 miecha naćpany do roboty, ale wole przyćpać po robocie można sobie poleżeć itp.
  • 1169 / 16 / 0
Ja całą klase maturalną apierdalałem najebany kodeiną i THC - maturę zdałem.
Ile to razy, zanim dojechałem do szkoły to po drodze do apteki, po 2 butelki z wodą i chustki, parkowałem gdzieś na parkingu i robiłem w samochodzie ekstrakcję.
Potem siup i w drogę do szkółki.

Najgorsza sytuacja jest wtedy kiedy już wstając rano mamy świadomośc że za kilka minut nas dopierdoli skręt i jak się nie przyjebie to może być ciężko.

Dlatego ja zrezygnowałem i schodzę na buprze.
  • 1718 / 9 / 0
Kurwa, powtarzasz w kazdym temacie, i kazdy Ci powtarza - tak kurwa nie wyjdziesz. facepalm. Schodzisz juz chyba z miesiac?
  • 394 / 5 / 0
BuddahLova ty nie schodzisz na buprze tylko poprostu zamiast kody ćpasz bupre.
  • 1169 / 16 / 0
forest pisze:
Kurwa, powtarzasz w kazdym temacie, i kazdy Ci powtarza - tak kurwa nie wyjdziesz. facepalm. Schodzisz juz chyba z miesiac?
A powiedz mi, po chuj się sapiesz?
Czy się gdziekolwiek żalę na ten temat, że napierdalasz mi tu z czymś takim?
Wiem że nie wychodzę tylko sobie napierdalam buprę, ciekaw jestem czy skręcisław mocny. Ktoś wie ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.