Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 3363 / 360 / 0
leciutki afterglow jest. mi wydaje sie wszystko takie ladne jaskrawe, ale to na 99% wkreta. :)
  • 98 / 13 / 0
Jaki afterglow, co wy pierdolicie. Ja nigdy po najostrzejszych paleniach takich rzeczy nie miałem, a grzeję dzień w dzień od ładnych paru lat.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 130 / 2 / 0
to pal raz na miesiac-2, zrob polroczna przerwe od THC a pozniej usiadz i zjaraj 5g przez noc, zobaczymy czy ,,afterglow,, nie bedziesz mial
ja po ostrym jaraniu(szczegolnie w godzinach nocnych) wstajac rano mam cos przypominajacego kaca, taka calkiem przyjemna zajeba
Ostatnio zmieniony 23 października 2010 przez Kamilthc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 98 / 13 / 0
No co ty. To tak jakbym jadł raz na miesiąc. Nie potrafię tak.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 130 / 2 / 0
ja tez
przez 2-3 lata od pierwszego nabicia potrafilem robic duze przerwy a teraz pierdolca dostaje jak nie pale tydzien
  • 845 / 12 / 0
Nigdy nie mialem zadnego "kaca" na drugi dzien po zielsku, nawet po bardzo ostrym jaraniu.

Zaraz ktos powie, ze mialem chujowy towar :cheesy:
  • 1615 / 29 / 0
Ja również nie doświadczyłem nigdy "kaca" po jaraniu... Wręcz przeciwnie, zauważyłem że jeśli spiję kilka piwek i spale lola to na drugi dzień lepiej się czuję niż jak bym się spił samymi browarami...
  • 1229 / 181 / 0
Przecież "kac" po ganji a po alko to dwie przeciwności, po canna nastepnego dnia chce sie zyc, jest sie swiezym, rzeskim, usmiechnietym i nieco zamulonym ;)
  • 522 / 4 / 0
rooney pisze:
Przecież "kac" po ganji a po alko to dwie przeciwności, po canna nastepnego dnia chce sie zyc, jest sie swiezym, rzeskim, usmiechnietym i nieco zamulonym ;)
Swierzym, rzeskim -> nieco zamulonym rooney strzeliłes se samobuja.
  • 1229 / 181 / 0
Hehe wiem że infantylnie to brzmi, ale myślę że ci co kumają temat domyślają się ocb. Świeżym, rześkim - na umyśle, taki jakby "nowy piękny dzień" świtał w bańce, a jednocześnie towarzyszy temu przyjemny chill - zamułka właśnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.