Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 241 / 6 / 0
Masterfilter pisze:
@Kvujon
Piracetam do motywowania się nie nadaje. :finger: On służy do:
-Podbijania działania fenyloetyloamin,
- Poprawiania efektów nauki,
- Leczenia(np. pacjentów po udarze)
Do poprawienia motywacji polecam bat i poganiacza. %-D
można na tym funkcjonować w czasie zajęć szkolnych? tzn. czy są jakieś mocno widoczne efekty uboczne?
  • 30 / / 0
tak mozna na tym funkcjonowac w czasie zajec szkolnych. nie jest to srodek oglupiajacy lecz dzieki temu twoj mozg przysfaja wiecej tlenu i glukozaminy. No chyba ze sie nafukasz i nalykasz sie tego to wtedy mozna mowic o skutkach ubocznych. Piracetam zmacnia Fenyloetyloaminy
Swiadomosc kruchosci zycia czyni je pieknym, swiadomosc jego skonczonosci - intensywnym
White power with me
  • 1743 / 26 / 0
Piracetam już w samej nazwiemi się zakomuną kojarzy :-p Jak chcesz mieć powera to walnij z 2 lecytyny 1200 i NeoMag Forte i styka ;]
Lepsze od władzia z kawą %-D
  • 250 / 1 / 0
Masterfilter pisze:
@Kvujon
Piracetam do motywowania się nie nadaje. :finger: On służy do:
-Podbijania działania fenyloetyloamin,
- Poprawiania efektów nauki,
- Leczenia(np. pacjentów po udarze)
Do poprawienia motywacji polecam bat i poganiacza. %-D
Zjadlem pudelko i powiem szczerze ze sie nadaje. Nie poprawia pamieci szczerze powiedziawszy. Ogolne samopoczucie jest po nim lepszy. W połączeniu z kofeina daje wrecz euforie. Nie masz takich watpliwosci i oporow zeby cos robic. Kumpel mowi idziemy na basen to ja na to ok. A teraz mi sie pudlo skonczylo(moze doszlo do tego ze nie ma slonca) i szukam usprawiedliwienia dla lenistwa. A tak latwiej sie czyms zajac zainspirowac, zakrecic. :-)
  • 1033 / 7 / 0
Piracetam działa dość długo po odstawieniu, wiec ta motywacja to prawdopodobnie efekt placebo.
U mnie piracetam ładnie poprawia pamięć i łata 'dziury w mózgu' po paleniu mieszanek i mj.
  • 250 / 1 / 0
Oj moje doswiadczenie nie prezczy temu ze nie dziala dlugo. Jednak troche wiecej niz placebo, może troche przez to że łączyłem z kofeiną. Od ostatniej dawki minal prawie miesiac i teraz napoje energetyczne dzialaja duzo krocej. A dziur lata owszem. Mało tego dobrze sie komponuje jesli zachowac umiar w paleniu.

PS Metoda na motywacje- cel dlugoterminowy. I wyrobione podczas okresu dobrego samopoczucia(w leci, albo jedzac piracetam) nawyki nie zastanawiania sie nad zrobieniem prostych rzeczy. Jak masz np wyrzucic smieci to wyrzuc a nie mysl czy Ci sie chce. Zalezy czy autor potrzebuje recepty na lenia czy na negatywne nastawienie do zycia.
  • 1033 / 7 / 0
Tak, piracetam + kofeina to dobry mix. U mnie motywujące jego działanie wygląda tak, że nadal nie jestem zmotywowany, ale łatwiej mnie zmusić do jakiejkolwiek aktywności np. nauki. %-D
  • 250 / 1 / 0
Re: Aktywizatory
Nieprzeczytany post autor: Kvjon »
a tez zauwazyliscie ze piracetam dziala tak ze najpierw trzeba taki jakby sie przyzwyczaic a potem juz lepiej dziala? Tak jakby wbija sie lvle:) Ze jest coraz lepiej. Zreszta kumpel mowił mi ze dawkowanie ktoregos preparatu opartego na nim to 3 tabletki kilka dni, nastpene kilka dni 2 a potem juz jedna dziala tak samo. Czyli jakby tolerancja zwrotna. Czy jakos tak:p
  • 1033 / 7 / 0
Odwrotna. Nie sądzę, by w przypadku tego specyfiku jakakolwiek tolerancja występowała. Po prostu działa jak należy po dłuższym czasie stosowania. Wkurwia mnie tylko gastro po tym.
  • 250 / 1 / 0
Re: Aktywizatory
Nieprzeczytany post autor: Kvjon »
no to byl taki skrot myslowy:p Przez tolerancje zwrotna rozumiem upodatnienie na działanie. Ja gastro nie zaobserwowalem a przynajmniej nie pamietam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.