Pół roku przerwy od palenia
Jako takiej śmiechawy, żeby ziać bez powodu to chyba nigdy nie miałem po paleniu. Ale fakt, kiedyś te fazy były weselsze; co nie znaczy, że przy odpowiednim bodźcu nie zdarza się porządnie pośmiać :)
HunT pisze:Pół roku się nie da.Pół roku przerwy od palenia
Jako takiej śmiechawy, żeby ziać bez powodu to chyba nigdy nie miałem po paleniu. Ale fakt, kiedyś te fazy były weselsze; co nie znaczy, że przy odpowiednim bodźcu nie zdarza się porządnie pośmiać :)
owszem przerwa pomaga, ale nie spowoduje, że tolerka się obniży do początkowego poziomu
Edit: ale wiadomo, jedno wynika z drugiego..:)
trąpka pisze:dokładnie, wyrabia się tolerka i nic na to nie poradzimy, nie będzie "jak za starych dobrych lat";)HunT pisze:Pół roku się nie da.Pół roku przerwy od palenia
owszem przerwa pomaga, ale nie spowoduje, że tolerka się obniży do początkowego poziomu
trąpka pisze:dokładnie, wyrabia się tolerka i nic na to nie poradzimy, nie będzie "jak za starych dobrych lat";)HunT pisze:Pół roku się nie da.Pół roku przerwy od palenia
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.