EDIT: 'soczewkowcy muszą wyjać szkła i założyć z powrotem jakieś 15 minut po zakropleniu.
No i oczywiście zakraplamy na "to białe" a nie na źrenice of course :D
Dawno temu, kazalem kupic mamie krople do oczu na przemeczone, szczypiace i przekrwione oczy. Mama myslala, ze cena idzie w parze z jakoscia. Niestety kupila krople za 30zł 10ml(!) o nazwie Optive - roztwor o dzialaniu pielegnujacym i nawilzajacym. Dla jaraczy sie nie przydadza, bo nie eleminuja czerwopnych oczu.
Ja tez używam kropli Lacrimal nie tyle po samym paleniu ale czasem czuje takie piekące oczy(wysuszone), powodem może być zarówno ziółko jak i siedzenie przed kompem czy tv, krople dają rade jednym słowem.
dober pisze:Nie znam cię, ale problem jest raczej właśnie w TV /PC ...Ja tez używam kropli Lacrimal nie tyle po samym paleniu ale czasem czuje takie piekące oczy(wysuszone), powodem może być zarówno ziółko jak i siedzenie przed kompem czy tv, krople dają rade jednym słowem.
Myślę że na to wpływają wszystkie te czynniki zarówno tv pc jak i thc ale nie jest to nic poważnego po regularnym kropieniu oczu przez kilka dni wszystko ustępuje.
niestety moze wystapic pieczenie oczu. rozwiazaniem na ten problem to prosta wkreta 'oczy mnie laskocza. nie szczypia.' :retarded:
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.