Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 2 / 0
Pompy som w chój!
No świeżak, świeżak, i dobrze, bo nie powiesz mi, @chsn, że nie chciałbyś być teraz świeżakiem ;-)

@topic: Siedzieć, kurwa, na dupie i myśleć; oto, do czego służy konopia!
za mną, zapraszam, pierdol głosy tłumu.
  • 4 / / 0
Ja pale mj sporadycznie, raz na 1-2 tyg. nie chce dojść do palenia dzień w dzień, bo wg. mnie zabije to cały rytuał, "mistyczność" wtedy stanie się to zwykłą rutyną, codziennością, najczęściej gdy pale jest wcześnie, leże gdzieś w lesie i przy dźwiękach reggae podziwiam świat, myślę nad wieloma sprawami i czasami dochodzę do rozwiązań, na które nigdy nie wpadłbym na trzeźwo, niestety nie znam nikogo o podobnych gustach, w moim wieku wszyscy raczej bakają żeby cieszyć miche : D Jest to swego rodzaju ucieczka od problemów, żeby na te 3-4h nie mieć świadomości faktycznego życia (mam na myśli fakt nie myślenia o problemach, szybkim tempie etc.) - MIEĆ WYJEBANE i sie tym cieszyć ; )
Uwaga! Użytkownik mdkkk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 509 / 2 / 0
mdkkk pisze:
Ja pale MJ sporadycznie, raz na 1-2 tyg. nie chce dojść do palenia dzień w dzień, bo wg. mnie zabije to cały rytuał, "mistyczność" wtedy stanie się to zwykłą rutyną, codziennością, najczęściej gdy pale jest wcześnie, leże gdzieś w lesie i przy dźwiękach reggae podziwiam świat, myślę nad wieloma sprawami i czasami dochodzę do rozwiązań, na które nigdy nie wpadłbym na trzeźwo, niestety nie znam nikogo o podobnych gustach, w moim wieku wszyscy raczej bakają żeby cieszyć miche : D Jest to swego rodzaju ucieczka od problemów, żeby na te 3-4h nie mieć świadomości faktycznego życia (mam na myśli fakt nie myślenia o problemach, szybkim tempie etc.) - MIEĆ WYJEBANE i sie tym cieszyć ; )
Następny świeżak, co mądrze prawi. Tylko po co ta mistyczność w cudzysłowie? :-)
  • 3732 / 45 / 0
Jedyne przyjemne i wartosciowe spalenia przezywalam sama. Pierwszy raz zaliczylam sama, poszlam na dlugi spacer nad rzeka ze sluchawkami i juz prawie kazda samotna przygode z paleniem tak spedzalam. Palilam z wieloma ludzmi, z czego najlepiej wspominam palenie z (bylo?) przyjaciolka i moim Sloncem. Nie trawie po upaleniu wiekszej liczby osob, nie moge sie wczuc w kazdego. W dodatku w niektorych srodowiskach po spaleniu zalacza sie faza ´pokazmy kto jest namadrzejszy/najbardziej pro/ma najlepsze wygary´ - dla mnie jest to zalosne i chce jak najpredzej byc sama. Kiedy pale sama moge sie poswiecic swoim mysla, muzyce, ksiazka, tam jestem najbezpieczniejsza. Teraz palenie traktuje tylko jako dodatek do innych dragow. :retarded:
  • 509 / 2 / 0
Wawoj pisze:
Jedyne przyjemne i wartosciowe spalenia przezywalam sama. Pierwszy raz zaliczylam sama, poszlam na dlugi spacer nad rzeka ze sluchawkami i juz prawie kazda samotna przygode z paleniem tak spedzalam. Palilam z wieloma ludzmi, z czego najlepiej wspominam palenie z (bylo?) przyjaciolka i moim Sloncem. Nie trawie po upaleniu wiekszej liczby osob, nie moge sie wczuc w kazdego. W dodatku w niektorych srodowiskach po spaleniu zalacza sie faza ´pokazmy kto jest namadrzejszy/najbardziej pro/ma najlepsze wygary´ - dla mnie jest to zalosne i chce jak najpredzej byc sama. Kiedy pale sama moge sie poswiecic swoim mysla, muzyce, ksiazka, tam jestem najbezpieczniejsza. Teraz palenie traktuje tylko jako dodatek do innych dragow. :retarded:
Nie skróciłem cytatu, bo gorąco podpisuję się pod prawie całością. Props!
@wytłuszczone - takiego szczęścia nie miałem, moje było full-abstynentką,
@podkreślone - wyjątkowo wkurwiające, znam z każdej ekipy, którą zaliczyłem,

edit:
@na czerwono - no pod tym się nie podpisuję ;-)
  • 7 / / 0
Ja czasem mam wrażenie że rozkminiając jakąs ważną dla mnie sprawę, nie jestem sam, tylko po prostu rozmawiam z kimś tak jak by z przyjacielem ale no nie wiem jakby niematrialnym, to pewnie głupota ale piszę bo nie mam w gronie znajomych takich ktorzy by jarali tak samo jak ja, a chce o tym powiedziec by poznać zdanie starszyzny:-) czy nie macie czasem takiego wrazenia?

ps: to chyba wiąze sie z tematem
Nadzieja w oczach...
  • 152 / 8 / 0
Jamart pisze:
Ja czasem mam wrażenie że rozkminiając jakąs ważną dla mnie sprawę, nie jestem sam, tylko po prostu rozmawiam z kimś tak jak by z przyjacielem ale no nie wiem jakby niematrialnym, to pewnie głupota
Ale czemu głupota ? Każdy na swój sposób odczuwa działanie psychodelików.

W miejscu gdzie jest duzo ludzi uwielbiam po bace rozpracowywać "profile psychologiczne postaci". Wtedy jakby ja nie uczestnicze w życiu tylko siedze z boku obserwuje ludzi, relacje między nimi, wymyślam własne teorie na temat ich zachowywania się, stylu życia, wogóle wszystkiego. A jak jestem sama to czasem dojde do czegoś konstrutywnego co w jakimś stopniu zmienia później moje życie, ale zazwyczaj miewam tylko wrażenie "oświecenia" ze odkrywam cos niezwykłego co zmieni świat, wyratuje miliony ludzi itp. itd. Potem na trzeźwo się z tego śmieje.
  • 509 / 2 / 0
Jamart pisze:
Ja czasem mam wrażenie że rozkminiając jakąs ważną dla mnie sprawę, nie jestem sam, tylko po prostu rozmawiam z kimś tak jak by z przyjacielem ale no nie wiem jakby niematrialnym (...)
Tzn., że tak naprawdę nie ma obok Ciebie żadnego człowieka i rozmawiasz ze sobą, czy że każdego traktujesz ciepło, serdecznie, jak przyjaciela, chociaż to może być nawet obcy ziombel, z którym pierwszy raz się widzicie?
Sprecyzuj.
Bo jeżeli opcja druga, to ja tak mam na białku.
  • 4 / / 0
Z paleniem zawsze ustawiałem się tak, żeby palić w jakimś większym gronie, z jakimiś znajomymi. Dwie osoby to było minimum. Za gówniarza łatwiej było uzbierać flotę na tego giecisza jakąś większą grupką i mieć ciekawy wieczór.
Bez wgłębiania się w jakieś struktury społeczne, rozmyślania nad funkcją popędów, piramidy potrzeb, oddziaływania jakieś abstrakcyjnej fizyki, która tylko dla mnie ma jakiś sens i przekłada się na trzeźwe życie, co jest poniekąd bardzo ciekawe i pomaga mi zrozumieć niektóre sytuacje, relacje międzyludzkie.
Teraz z perspektywy jak są jakieś domówki, większa ekipa to raczej nie tykam trawy, innych psychodelików. Osoby, które są pod wpływem alkoholu, trzeźwe totalnie mnie nie rozumieją (i vice versa) i trudno się trochę wbić w tok rozumowania. Jak ktoś napisał wcześniej trudno odbierać, rozwijać w sobie jakieś spostrzeżenia w takich miejscach.

Można palić codziennie przez jakiś okres, wszystko zależy od shitu przecież :-)

A do tego jakaś dobra książka, muzyka i jeziorko, park, las, stary zarośnięty stadion.
"Pytam się tylko, czy utrzymasz równowagę?"
  • 82 / / 0
Po bace bardzo dobrze przychodziła mi interpretacja praktycznie wszystkich utworów, które w liceum trzeba było rozkminić. Nauczycielka, aż mnie czasem chwaliła, ale suma sumarum wyszło na to, żedopisuję sobie własną wersję, do tej która być powinna :nuts:
Kurwa nie rozumiem jak można ograniczyć rozumienie Sztuki do tego jak ktoś ze stanowiskie, tytułami i władzą ją zrozumial :-(
Może odbiegam zdeka od tematu, ale fakt faktem, że odbiór Sztuki jest po jaraniu czymś więcej niż tylko oglądaniem obrazu czy czytaniem wiersza. Człowiek niekiedy potrafi się wczuć w osobę autora i dojść do wniosków niewygodnych, a prawdziwych.

Ktośtam cotam prawił o kopceniu na 1-2 tyg, bo to powszednieje itd. Zgadzam się w 100%. Jaram dzień w dzień i dopiero przerwa 4 dni pozwala mi ujrzeć znów choć rąbek tajemnicy i magii jaką Maria zawiera.
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.