No świeżak, świeżak, i dobrze, bo nie powiesz mi, @chsn, że nie chciałbyś być teraz świeżakiem ;-)
@topic: Siedzieć, kurwa, na dupie i myśleć; oto, do czego służy konopia!
mdkkk pisze:Ja pale MJ sporadycznie, raz na 1-2 tyg. nie chce dojść do palenia dzień w dzień, bo wg. mnie zabije to cały rytuał, "mistyczność" wtedy stanie się to zwykłą rutyną, codziennością, najczęściej gdy pale jest wcześnie, leże gdzieś w lesie i przy dźwiękach reggae podziwiam świat, myślę nad wieloma sprawami i czasami dochodzę do rozwiązań, na które nigdy nie wpadłbym na trzeźwo, niestety nie znam nikogo o podobnych gustach, w moim wieku wszyscy raczej bakają żeby cieszyć miche : D Jest to swego rodzaju ucieczka od problemów, żeby na te 3-4h nie mieć świadomości faktycznego życia (mam na myśli fakt nie myślenia o problemach, szybkim tempie etc.) - MIEĆ WYJEBANE i sie tym cieszyć ; )
Wawoj pisze:Jedyne przyjemne i wartosciowe spalenia przezywalam sama. Pierwszy raz zaliczylam sama, poszlam na dlugi spacer nad rzeka ze sluchawkami i juz prawie kazda samotna przygode z paleniem tak spedzalam. Palilam z wieloma ludzmi, z czego najlepiej wspominam palenie z (bylo?) przyjaciolka i moim Sloncem. Nie trawie po upaleniu wiekszej liczby osob, nie moge sie wczuc w kazdego. W dodatku w niektorych srodowiskach po spaleniu zalacza sie faza ´pokazmy kto jest namadrzejszy/najbardziej pro/ma najlepsze wygary´ - dla mnie jest to zalosne i chce jak najpredzej byc sama. Kiedy pale sama moge sie poswiecic swoim mysla, muzyce, ksiazka, tam jestem najbezpieczniejsza. Teraz palenie traktuje tylko jako dodatek do innych dragow. :retarded:
@wytłuszczone - takiego szczęścia nie miałem, moje było full-abstynentką,
@podkreślone - wyjątkowo wkurwiające, znam z każdej ekipy, którą zaliczyłem,
edit:
@na czerwono - no pod tym się nie podpisuję ;-)
ps: to chyba wiąze sie z tematem
Jamart pisze:Ja czasem mam wrażenie że rozkminiając jakąs ważną dla mnie sprawę, nie jestem sam, tylko po prostu rozmawiam z kimś tak jak by z przyjacielem ale no nie wiem jakby niematrialnym, to pewnie głupota
W miejscu gdzie jest duzo ludzi uwielbiam po bace rozpracowywać "profile psychologiczne postaci". Wtedy jakby ja nie uczestnicze w życiu tylko siedze z boku obserwuje ludzi, relacje między nimi, wymyślam własne teorie na temat ich zachowywania się, stylu życia, wogóle wszystkiego. A jak jestem sama to czasem dojde do czegoś konstrutywnego co w jakimś stopniu zmienia później moje życie, ale zazwyczaj miewam tylko wrażenie "oświecenia" ze odkrywam cos niezwykłego co zmieni świat, wyratuje miliony ludzi itp. itd. Potem na trzeźwo się z tego śmieje.
Jamart pisze:Ja czasem mam wrażenie że rozkminiając jakąs ważną dla mnie sprawę, nie jestem sam, tylko po prostu rozmawiam z kimś tak jak by z przyjacielem ale no nie wiem jakby niematrialnym (...)
Sprecyzuj.
Bo jeżeli opcja druga, to ja tak mam na białku.
Bez wgłębiania się w jakieś struktury społeczne, rozmyślania nad funkcją popędów, piramidy potrzeb, oddziaływania jakieś abstrakcyjnej fizyki, która tylko dla mnie ma jakiś sens i przekłada się na trzeźwe życie, co jest poniekąd bardzo ciekawe i pomaga mi zrozumieć niektóre sytuacje, relacje międzyludzkie.
Teraz z perspektywy jak są jakieś domówki, większa ekipa to raczej nie tykam trawy, innych psychodelików. Osoby, które są pod wpływem alkoholu, trzeźwe totalnie mnie nie rozumieją (i vice versa) i trudno się trochę wbić w tok rozumowania. Jak ktoś napisał wcześniej trudno odbierać, rozwijać w sobie jakieś spostrzeżenia w takich miejscach.
Można palić codziennie przez jakiś okres, wszystko zależy od shitu przecież :-)
A do tego jakaś dobra książka, muzyka i jeziorko, park, las, stary zarośnięty stadion.
Kurwa nie rozumiem jak można ograniczyć rozumienie Sztuki do tego jak ktoś ze stanowiskie, tytułami i władzą ją zrozumial :-(
Może odbiegam zdeka od tematu, ale fakt faktem, że odbiór Sztuki jest po jaraniu czymś więcej niż tylko oglądaniem obrazu czy czytaniem wiersza. Człowiek niekiedy potrafi się wczuć w osobę autora i dojść do wniosków niewygodnych, a prawdziwych.
Ktośtam cotam prawił o kopceniu na 1-2 tyg, bo to powszednieje itd. Zgadzam się w 100%. Jaram dzień w dzień i dopiero przerwa 4 dni pozwala mi ujrzeć znów choć rąbek tajemnicy i magii jaką Maria zawiera.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.