Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 0 / / 0
Mam kłopot, a mianowicie czy może mi coś zrobić szkoła jak znaleźli przy mnie 7 ziarenek mj? sprawa idzie w poniedzialek do pedagoga i nie wiem czy mam sie bać czy co?

Opinie na temat bardzo mile widziane
  • 1931 / 316 / 0
BillieDream93 pisze:
Mam kłopot, a mianowicie czy może mi coś zrobić szkoła jak znaleźli przy mnie 7 ziarenek MJ? sprawa idzie w poniedzialek do pedagoga i nie wiem czy mam sie bać czy co?

wypierdalaj do szkoły :finger:
  • 56 / 2 / 0
Nic ci nie zrobią, posiadanie nasion jest w 100% legalne. Poza tym skąd wiedzą że to konopia?
www.drzwipercepcji.wordpress.com Aktualizacja w każdą niedzielę o 18.00.

DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 0 / / 0
No wpadła mi dzis nauczycielka na informatyce i mam jej czy mam ksiazke, no i wypadlo 17 nasion w woreczku i mi je zajebala ze tak powiem. No i dalej to bedzie pedagog i nie wiem co dalej... wychowawca gadal ze jak sie to okaze jakims drugiem to sie bede slono tlumaczyl, co mi moga zrobic?
  • 784 / 28 / 0
nasiona konopi nie są narkotykiem, nie są też nielegalne. Ponadto, to mogą być nasiona czegokolwiek, a raczej nie założą uprawy, żeby sprawdzić czego konkretnie. Reasumując, będziesz mega lamusem, jeśli się z tego nie wyłgasz. Weź ze sobą iPoda, na wypadek gdyby postawili Cię w koncie. Powodzenia.
  • 33 / / 0
Na twoim miejscu nie pierdolilbym sie i zrobil tej nauczycielce awanture, toz to zwykla kradziez. I chuj ze w tytce, nie miala prawa zwyczajnie. No bo chyba tylko idiotka moglaby pomyslec ze NASIONA moga byc jakims narkotykiem (no wyjatkiem sa powoje tylko xd). Generalnie u pedagoga mozesz ich wysmiac, nic ci nie zrobia - jak sie z tego nie wylgasz to naprawde, bedziesz idiota...
  • 3362 / 349 / 0
Zrob awanture i tyle. Pedagog nic ci nie moze zrobic, a jak juz, wez ze soba laptopa i wlacz wikipedie. Z reszta, czym sie martwisz, skoro nic nie zrobiles? ;)
  • 1530 / 9 / 0
Oni nawet pewnie nie wiedzą co to jest :) Wypadło w dilpaku, prosty wniosek narkotyki. W sądzie nic by nie mogli zrobić, ale w swym gronie pedagogicznym mogą uznać, że to jest też narkotyk i będziesz miał naganę, albo coś. Ewentualnie będziesz już figurował jako ćpun i diler w swojej szkole :)
  • 886 / 9 / 0
BillieDream93 pisze:
Mam kłopot, a mianowicie czy może mi coś zrobić szkoła jak znaleźli przy mnie 7 ziarenek MJ? sprawa idzie w poniedzialek do pedagoga i nie wiem czy mam sie bać czy co?

Gruba akcja pewnie cie podejrzewają o kontakty z pół światkiem bo przecież gdzie on nabył to zło albo że jesteś uzależniony a w domu masz poletko trawy lub dilujesz :) Oj śmieszne to jest heheheh tego pedagoga dawaj na forum

Zmień szkołę bo jak bym chyba tej nauczycielce wykurwił a pierwsze bym powiedział ze ta nasionka są legalne. Na infie sie to stało to mogłeś babsztylowi pokazać. Po drugie po co nosisz nasionka do szkoły WTF ? Będziesz je siał przed szkołą czy jaki huj . Po trzecie najważniejsze - Wypierdalaj do szkoły :) Pamiętaj to nic osobistego.
Ostatnio zmieniony 18 września 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 181 / 3 / 0
Nie przejmuj się. Ja miałem kiedyś przypał w szkole za szałwie wieszczą jak była jeszcze legalna i nie miałem żadnych konsekwencji, oprócz tego, że matka się dowiedziała.
Zablokowany
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.