Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Kurde oglądałem taki film o ćpunach jak się mj zaczynała pojawiać, trochę taki dokument. Ciekawe bo udawało się policjantom wcisnąć że mj to taki specjalny amerykański tytoń xD. Tylko tytułu nie pamietam
  • 1 / / 0
Przydały by się jeszcze jakieś artykuły zajebiście się to czytało.
  • 930 / 29 / 0
dobra dobra, w sumei moge troche poprzepisywac dzisiaj. jako ze troche spadla mi ochota na rozbudowywanie tego watku do wielkich rozmiarow, wybiore jakas siekiere, ktora miala byc na pozniej :) postaram sie jutro wrzucic.
  • 930 / 29 / 0
p.s. zgubiłem gdzies ksiazke, albo ktos mi podpierdolil w pracy. jak znajde, bede kontynuowal.
  • 3523 / 55 / 0
ciekawe było podejście ówczesnych władz do problematyki oraz sama ustawa w/g której nie było karane posiadanie dowolnej ilości jakiejkolwiek substancji, po reformach ministra Wilczka oraz M.Rakowskiego Polska stała się także rajem gospodarczym.
Chciałoby się krzyczeć KOMUNO WRÓĆ!
  • 8 / / 0
wie ktoś może jaka była dostępność narkotyków jakoś 30 lat temu?
i czy były powszechne?

PS
podejrzewam że ojciec ćpał XD
  • 77 / 1 / 0
Świetny wątek :)
Cieszę się, że żyję w czasach, gdzie jest hajp i znam większość skutków ubocznych substancji, których spróbuje.
tehacek, mógłbyś spóbować zeskanować ocrem? Jeśli tekst w miare dobrze by się zeskanował, to chętnie bym skorygowała literówki.
  • 930 / 29 / 0
tak jak mówię, bardzo żałuję, ale książka PRZEPADŁA podczas jakiś wojaży lub została zawinięta w pracy. proponuję rozpocząć w tym wątku ogólną dyskusję na temat narkomanii kiedyś tam, piszcie historie jakie znacie itd.
  • 82 / / 0
ojciec mówił że widział małolaty na dworcu w Katowicach jak popijały kompot
a matula mówiła że zielsko nie klepało
  • 800 / 8 / 0
Dobre dobre, będę zaglądał tutaj.
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe