Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 857 / 2 / 0
Mowisz powaznie?
U nas raczej miejscowki sa przekazywane w waskim gronie osob, ktorzy sie zasluzyli i jest ok.
Idziesz i zbierasz ile chcesz. Tez idzie natrzaskac zapasy na caly rok. Chociaz zalezy jak czesto robisz tripy.
  • 4 / 1 / 0
Mam pytanie, czy w okolicy łodzi mozna znaleźć jakieś fajne miejsce na grzybobranie bądź jakiś grzybiarz poleci wyprawe ?
  • 51 / / 0
ja jestem z lodzkiego szukalem pod koniec sierpnia a znalazlem pod koniec wrzesnia ;] szukajcie a znajdziecie!
  • 3955 / 147 / 0
dELO: mozna :-) ale musisz sam poszukac, obczajic miejsca w jakich moga rosnac i sprawdzac co jakis czas. ;)
  • 136 / 5 / 0
Jak sami wiecie aktualnie ciężko jest określić czy to już ? Czy już się zaczęło? Aby trochę naświetlić sytuację zróbmy statystykę występowania grzybów w poszczególnych województwach. Propozycja jest taka, żebyśmy wpisywali w tym temacie ilość sztuk łysiczek zebranych w danym dniu, oraz województwo i część tego województwa np: "Pomorskie: Płn-Wsch", opcjonalnie koło jakiego większego miasta, lub Twojej miejscowości znalazłeś grzyby (na własną odpowiedzialność). Co tydzień aktualizowałbym mapę aby każdy wiedział czy już u niego się zaczęło, nie znaczy to że będę jeździł po wszystkich województwach i szukał wam grzybów :) ale razem myślę to nam się uda.
Plus jest też taki że za rok o tej porze zobaczymy (przypomnimy sobie) czy już wtedy były jakieś grzyby i jak porównawczo wypada aktualny rok z poprzednim.
Zapraszam do udziału :)
Przykład posta: Yeea! znalazłem 44 sztuki w Podlaskiem, południowa część województwa.
A ja 220 - Pomorskie na Zachodzie.

Przykład tygodniowej mapy:

[ external image ]

Jak już ktoś znalazł to piszcie :)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2010 przez Kecaj, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4024 / 371 / 951
Stary, czy w czasie, kiedy zastanawiałeś się, gdzie na forum wstawić mapę łysiczek nie nasunęło Ci się ani przez moment, że temat Mapa łysiczek mógłby być odpowiedni?

Co do samej inicjatywy - zapewne komuś może sprawić przyjemność, poza tym po mojemu dość bezcelowa a kto wie czy i nie celowa dla tych, co mają cele są z naszymi wcale niekompatybilne a nas mogące docelowo wystawić na celownik i doprowadzić do cel...
  • 136 / 5 / 0
Cele mielę w celach a w celach mielę cele.

Zdajesz sobie sprawę ż, że ten temat jest o miejscówkach, ten drugi miał służyć do prowadzenia statystyki grzybowej, zliczania ich w poszczególnych województwach, żeby to zrobić ludzie muszą pisać posty, które będą się mieszały z tymże tematem, także będzie bałagan.
Wyjdzie w praniu.
  • 4024 / 371 / 951
Wyjdzie. To umówmy się, że jak będzie zainteresowanie i zaczną się te posty faktycznie pojawiać, to wydzielę je ponownie w osobny wątek, ok?
  • 136 / 5 / 0
Spoko oko, jednak wiele osób może chwalić się swoimi znaleziskami w wielu innych miejscach na forum, może też dałem niefortunną nazwę tematu.A gdyby tak nazwać "Ile zebraliście? I gdzie, mapa" ?
  • 223 / 24 / 0
Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę Dolno-Ślązacy, tym bardziej że sam byłem jeszcze przed paru laty jednym z was. Niestety los wywiał mnie na bez psylocybinowe odmęty północy :'( Swoją drogą zbierał może ktoś w Górach Sowich? Nie chcę wyłudzać informacji o miejscówkach bo potencjalnych jest tam tyle że miesiąc codziennego zwiedzania ich by nie wystarczył tylko nie wiem czy porastają te rejony i czy jest sens się tam fatygować czy lepiej iść na znane (niestety dla bardzo dużej ilości osób) miejscówki w przygranicznych obszarach.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.