Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
Jeśli jest mała, to tak.
Pardon, ale nie wiem do czego to się odnosi :P Do zimowania? W takim razie jakie zabiegi mam zacząć przeprowadzać i kiedy? :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 25 / 0
Tak, do zimowania. Na razie do zimy jeszcze trochę czasu, więc póki co, obserwuj to teraz, skoro w lutym wysiane. Jak poradzisz sobie z tym początkowym etapem, to potem już będzie lepiej.
Tak w ogóle to chyba wiesz, że to teraz jest illegal.
  • 1387 / 5 / 0
Wiem, że jest illegal :D

Czuję się jak dureń, bo nie rozumiem co do mnie piszesz :D
więc póki co, obserwuj to teraz, skoro w lutym wysiane. Jak poradzisz sobie z tym początkowym etapem, to potem już będzie lepiej.
Mam obserwować rutę, i jak zauważę to co mam zauważyć to będę miał z górki? :scared:
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 25 / 0
Hehe. Jak wytrzyma rok to będzie dobrze.
  • 1387 / 5 / 0
No, ale zimuje się to jakoś? Obniżenie temperatury, mniej oświetlenia czy cuś? Cokolwiek? :D
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 25 / 0
Przez pierwszy rok trzymasz raczej w domu, wiosną, latem, możesz dać na zewnątrz. Zimujesz w domu. Oczywiście masz to w doniczce a nie na całym pieprzonym ogródku?
  • 2129 / 31 / 0
Przeca borraska pisał
Kiedy roślina jest już w miarę duża i dobrze wygląda, to można ją trzymać na zewnątrz, nawet zimą. Góra padnie ale korzeń wytrzyma i potem odbije.
Analogicznie, jak nie jest duża to trzymasz w domu po kryjomu.
  • 2244 / 25 / 0
I nie pokazujesz nikomu.
  • 1387 / 5 / 0
W doniczce. Niezrozumienie dotyczy słowa "zimować". Ty to rozumiesz jako "przetrzymać przez zimę w domu", ja jako "zapewnić warunki zbliżone zimie w naturalnej strefie klimatycznej, aby roślina mogła się rozwijać prawidłowo" :D Terrarystyczne zboczenie.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2129 / 31 / 0
pindyjski pisze:
"zapewnić warunki zbliżone zimie w naturalnej strefie klimatycznej, aby roślina mogła się rozwijać prawidłowo"
Tam gdzie ruta sobie rośnie naturalnie w zimie temperatura rzadko spada poniżej 0, aczkolwiek jest chłodno. Temperatura sięga co najwyżej kilkunastu stopni, choć i to nie zawsze. Śnieg jest rzadki. Oprócz tego dość duża ilość opadów. Tak jest od listopada do marca. Teraz kombinuj jak zapewnić takie warunki w domu, hehe
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.