Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Wiem o czym mówiłeś ale przy temacie trzeba zostać, hehe.
Senna ryba ma działanie przeciwskurczowe.
  • 273 / 1 / 0
dokładnie tak, działa spazmolitycznie i dodatkowo działa na układ cholinergiczny, ale dokładnych badan nie ma raczej . A nawet ponoc substytutem dla majki moze byc.
  • 2244 / 23 / 0
To teraz może w drugą stronę. Przedawkowanie sennej ryby objawia się drętwieniem, dreszczami, ślinotokiem, nadmiernym poceniem się, problemami żołądkowymi, nudnościami, przygnębieniem, nawet depresją. Nie powinny jej stosować osoby, które mają problemy z sercem. Czyli jak ze wszystkim, można przesadzić.
Mam nadzieję, że nikomu nie zepsułem obiadu, z wiadomo czego.
  • 273 / 1 / 0
wlasnie układ tych działań związanych z przedawkowaniem jest bardzo zbliżony do... no właśnie, co wam najbardziej pasuje ? :) Bo mi się jedna roślina od razu narzuca.
  • 2244 / 23 / 0
Wal śmiało, ryba stygnie.
  • 5 / / 0
dlaczego jsr nie powinny używać osoby z problemami sercowymi?
  • 1387 / 2 / 0
Ile suszu znaczy "przedawkować"?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
POLKOMTEL pisze:
dlaczego jsr nie powinny używać osoby z problemami sercowymi?
Spowalnia puls. Dojdę do reszty z czasem, choć już samo to wystarczy.
pindyjski pisze:
Ile suszu znaczy "przedawkować"?
Znaczy tyle, żeby było źle, hehe. Podawałem tam gdzieś sposób przygotowania i ilości. Jak coś, to wkleję też dawki potencjalnie niebezpieczne. Tylko po co komu one, skoro wiadomo do czego prowadzą?
  • 1387 / 2 / 0
Pisałeś, że jedna łyżeczka. Wklej dawki niebezpieczne, zawsze to człowiek bogatszy w wiedzę :)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
No tak jedna, dwie (od 1 do 4g), trzy razy dziennie, w naczyniu szklanym lub ceramicznym, żadnego aluminium. Zwiększasz ilość, pijesz więcej razy i zatrucie gotowe, proste.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.