ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
No pewnie, bo nie da się tak po prostu medytować na spacerze czy wpracy albo wdrodze do babci. Trzeba mieć specjalną szatę, korale, tybetańskie kadzidła i taką poduchę za minimum 100 złotych. No i najlepiej specjalistycznąpłytę, wtedy się dusza lepiej oczyszcza.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 915 / 4 / 0
I zabuton. To taka mata pod poduszkę. Bez niego kolana się obcierają.
Aha, i zapomniałbym: bez siedzenia w pełnym lotosie nie ma co medytować.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
I wibracje się dys-ten-no.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 915 / 4 / 0
:-( Tego nie mam. Kurwa, myślałem, że mam już wszystko.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nie no jak masz matę to się wibracje ok. Ale bez niej sie dysonują czy jakoś tak.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5299 / 104 / 0
Zapalić balcisława
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 154 / 1 / 0
Ja sobie ćwiczę. Codziennie chodzę i trenuję szeroko pojęte sztuki walki (trenowałem trochę rzeczy z tych klimatów, więc znam podstawy, wiem jak ćwiczyć). Każdego dnia 3-4 godzinki latam, skaczę, napierdalam (ale w worek lub wielki materac, bo o ścianę rzeczywiście można kości połamać, makiwara daje radę jeśli chcemy utwardzić dłoń), więc resztę dnia chodzę spokojniutki i mogę skupiać się na duchowym rozwoju %-D

A po prawdzie, ćwiczenia fizyczne, połączone z odpowiednią koncentracją, również mogą być świetną medytacją, tutaj kluczem jest odpowiedni stan umysłu, a nie sprzęt czy nawet 'odpowiednie warunki'.

A poza tym, żeby nie było - na codzień mam bardzo dużo ruchu, więc te 3-4 godziny to naprawdę nie jest jakaś powalająca ilość, ot taki trening, żeby uzupełniać na bieżąco jakieś niedomagania ciała.
  • 3490 / 55 / 0
Co Ty, co to za medytacja bez specjalnej poduszki. I warunków!

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 154 / 1 / 0
Specjalna %-D
  • 1558 / 18 / 0
Sposoby na wkurwienie
Przejść się na: [ external image ]
i popatrzeć w niebo :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.