ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
No pewnie, bo nie da się tak po prostu medytować na spacerze czy wpracy albo wdrodze do babci. Trzeba mieć specjalną szatę, korale, tybetańskie kadzidła i taką poduchę za minimum 100 złotych. No i najlepiej specjalistycznąpłytę, wtedy się dusza lepiej oczyszcza.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 915 / 4 / 0
I zabuton. To taka mata pod poduszkę. Bez niego kolana się obcierają.
Aha, i zapomniałbym: bez siedzenia w pełnym lotosie nie ma co medytować.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
I wibracje się dys-ten-no.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 915 / 4 / 0
:-( Tego nie mam. Kurwa, myślałem, że mam już wszystko.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nie no jak masz matę to się wibracje ok. Ale bez niej sie dysonują czy jakoś tak.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5299 / 104 / 0
Zapalić balcisława
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 154 / 1 / 0
Ja sobie ćwiczę. Codziennie chodzę i trenuję szeroko pojęte sztuki walki (trenowałem trochę rzeczy z tych klimatów, więc znam podstawy, wiem jak ćwiczyć). Każdego dnia 3-4 godzinki latam, skaczę, napierdalam (ale w worek lub wielki materac, bo o ścianę rzeczywiście można kości połamać, makiwara daje radę jeśli chcemy utwardzić dłoń), więc resztę dnia chodzę spokojniutki i mogę skupiać się na duchowym rozwoju %-D

A po prawdzie, ćwiczenia fizyczne, połączone z odpowiednią koncentracją, również mogą być świetną medytacją, tutaj kluczem jest odpowiedni stan umysłu, a nie sprzęt czy nawet 'odpowiednie warunki'.

A poza tym, żeby nie było - na codzień mam bardzo dużo ruchu, więc te 3-4 godziny to naprawdę nie jest jakaś powalająca ilość, ot taki trening, żeby uzupełniać na bieżąco jakieś niedomagania ciała.
  • 3490 / 55 / 0
Co Ty, co to za medytacja bez specjalnej poduszki. I warunków!

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 154 / 1 / 0
Specjalna %-D
  • 1558 / 18 / 0
Sposoby na wkurwienie
Przejść się na: [ external image ]
i popatrzeć w niebo :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.