Idzie mi o kumpla, który planuje podróż, a jest uczulony na różne rzeczy i do tego ma astmę :-/ .
Jakieś propozycje co do wielkości próbki na test uczuleniowy? Jaki czas minimum odczekać na ewentualną reakcję? W planach jest zarzucenie 25 mg na głowę. Jest w ogóle sens podejmować taką próbę?
Czy homipt może, wg świętych Was, wpłynąć negatywnie na jego zdrowie, w związku z astmą i uczuleniem?
Co do bodyload`u, to jest on wyczuwalny przynajmniej u mnie, ale jakoś specjalnie negatywnie go nie odbieram. Cóż każdy pewnie inaczej to odbiera.
daj mu na poczatek pare mg, moze 5, moze 0,5, decyduj sam, bo to z twojej reki poniesie ewentualna smierc.
jak dasz tylko troche, to raz ze (chyba) nie umrze, a dwa, ze poczuje o co chodzi i zrozumie ze nie ma sie czgo bac (a astmatycy miewaja ataki dusznosci w sytuacjach stresu i shiza) i bedize wiedzial, ze do pieca nalezy dopierdalac tylko i wylacznie z gruej rury.
wtedy dawka wlasciwa.
Nie wiem jakim sposobem na was działa to tylko godzinke czy dwie. Spożyłem tą małą ilość ok 22.30 a efekty odczuwam to TERAZ. Czyli jednak wikipedia nie kłamie.
O specyfice sie nie wypowiem bo miałem wszystko na raz, kto w temacie ten rozumie ;)
Bedzie okazja toi powtórze i sprawdze jak to jest w końcu.
Ciezko okiem wymierzyc dawke co do jednego miligrama. Zreszta nie kloce sie, nie ma o co ;)
Chcialem tylko zauwazyc ze moglo to byc 20 albo 30 itp.
Pozdro
Kwestia uczulenia - bez żartów, kichać nie będzie, drapać także nie... tu raczej chodzi o wyczulenie. Jednakże tak silne psychodeliki jak tryptaminy 4-xx mogą "polecieć w kulki" i dlatego "test wyczuleniowy" może nie być iarodajny - a mam tu na myśli, że dawka 5mg może nie zadziałać w ogóle, a 20mg - jak to było w przypadku Gwynna - może dokurwić równo. Testy, jeśli już, zaczynał bym w okolicach 10-15mg.
Gwynn@ widocznie jakiś wyczulony jesteś, ale ten, od kogo masz, ma dobre serce ;) O dziwo chodzą tacy po świecie, i powie, masz 20mg a w rzeczywistości ze 33mg, jak nie lepiej
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.