Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3129 / 26 / 0
No to raczej 20g / trip.
High, how are you?
  • 295 / 3 / 0
chsn pisze:
No to raczej 20g / trip.
Jadłeś akurat te Magic Truffles Atlantis ?
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nie jadłem, ale 10g trufli to ekwiwalent mniej wiecej 2g suszonych psilocybe cubensis, czyli jakichś 40 łysic.
High, how are you?
  • 295 / 3 / 0
Rozumiem, tu trochę inaczej podają: "These are fresh atlantis truffles and must be kept in the refrigerator. Take 5 to 9 grams for a normal trip and 10 to 15 grams for a strong trip.", ale mniej więcej to samo.

Przeliczasz na suszone łysice czy świeżo zebrane? U mnie optimum które ustaliłem to 45-55 suszonych ale takich z tydzień -2tyg. po zebraniu, nie jakoś bardzo i długo wysuszonych.

Można w ogóle przeliczać? Jest podobno inny stosunek zawartości psylocyny i psylocybiny w Cubensisach i naszych łysiczkach, podobno nie ma sensu przeliczać (?).
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
To nie ma znaczenia, bo psylocybina metabolizuje w organizmie do psylocyny. W takim razie 15g bedzie dla Ciebie w sam raz (imo).
High, how are you?
  • 295 / 3 / 0
OK, dzięki, za kilka tyg. je zjem, pozdrawiam.
  • 2876 / 99 / 0
chsn pisze:
Nie jadłem, ale 10g trufli to ekwiwalent mniej wiecej 2g suszonych psilocybe cubensis, czyli jakichś 40 łysic.
Serio ? Jadłem zarówno 40 łysic jak i 2g cubensisów i przygoda po tych drugich była znacznie intensywniejsza (nie pomylić z mocna ;) )

Ciekaw jestem jednej rzeczy, razem z kompanem jednoznacznie stwierdziliśmy, że łysice i cubensisy mają odmienną(chociaż podobną) specyfikę działania, chociaż nie potrafiliśmy w żadnej sposób scharakteryzować tej różnicy, potrafiłby to ktoś jakoś zebrać do kupy i opisać tę różnicę?
  • 1392 / 10 / 0
@browar: Kurde, był jakiś temat o tym, spróbuj go znaleźć, bo mi się póki co nie udaje. Ale tam chyba było, że grzyby i sertralina nie kolidują ze sobą.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2010 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3490 / 55 / 0
Ratedr, 15 jak napisali będzie spoko ale piszesz, że lubisz mocno to ja jednak bym zjadł więcej, do 20. Czytam dawkowanie truflów i ja bym tam zjadł 20. Lepiej mieć za mocno niż za słabo.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 9 / / 0
Witam, ja mam inne pytanie, mianowicie jest 12 sierpnia, moje pytanie brzmi czy w okolicach Bielska-Białej można spodziewać się jakiś okazów łysiczki. Nie wiem czy brać sie za poszukiwania czy dać sobie spokój.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.