Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam wszystkich tutaj zgromadzonych...
Przejdźmy więc do mojej historii. Pewnego słonecznego poranka poszedłem do kuchni zjeść sobie pomidora i gadałem ze starym - powiedział mi że liście pomidora są trujące :diabolic: więc wieczorem wróciłem do domu akurat miałem kawałek zielonego czubka z pomidora, który wszedł idealnie w LUFE poszedłem do łazienki i spaliłem. W smaku takie se ale nie najgorsze da się spalić ale najlepsze jest to że po chwili czułem się bardzo dziwnie zacząłem kminić i patrzeć na świat (na kibel) z innej perspektywy wyczulone zmysły śmiech i dziwne uczucie fazy jak po jakiś grzybkach...

Faktem jest to że liście pomidora są trujące i jeżeli ktoś będzie chciał spróbować to ja już testowałem i jedno bicie w lufce nie jest śmiertelne :D

Opisujcie swoje przeżycia no chyba że ktoś coś o tym już słyszał...
Ja spróbuje może ze 2 lufy zobaczę jak mnie sfryga...

Próbowałem tez tej waszej gałki muszkatołowej i nic mi nie sklepała ale kolega mi mówił że trzeba opierdolić ze 3 opakowania żeby coś poczuć a i BANANY to jest tylko i wyłącznie MIT :yay:
  • 351 / 8 / 0
:nuts:

Znam lepiej działających przedstawicieli psiankowatych.
  • 1558 / 18 / 0
Już biegne opierdzielić 10 działek żeby poucinać liści i wbijać do dzidy, a pf do dzidy, do wiadra!

.///
  • 343 / 3 / 0
Solanina – organiczny związek chemiczny, silnie toksyczny glikozyd. W znacznym stężeniu występuje w pędach roślin psiankowatych.

Spożyta, np. z kiełkującymi ziemniakami, może spowodować poważne zatrucia pokarmowe. Ponadto wykazuje działanie rakotwórcze. Znajduje się ona w największym stężeniu w owocach ziemniaka (małe zielone kulki jesienią) oraz w niedojrzałych pomidorach. Niewskazane jest jedzenie ziemniaków o zielonym miąższu. Zazielenienie takie powstaje, gdy bulwa ziemniaka w fazie wzrostu zostanie odsłonięta i wyeksponowana na promienie słoneczne i jest sygnałem, że ziemniak taki zawiera solaninę o podwyższonym stężeniu. Spożycie znaczących ilości solaniny może spowodować poważne problemy żołądkowe. Objawy zatrucia, to głównie mdłości, wymioty, kolka, biegunka i w ciężkich przypadkach może wystąpić niepokój, zaburzenie krążenia, oddychania, rozszerzenie źrenic, zmniejszenie odruchów, białkomocz.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 343 / 6 / 0
No to już wiem, co wezmę na tripa w góry. I po co ja 4-AcO-DMT zamawiałem...
  • 3854 / 316 / 0
Jeszcze trochę zostanie podany do wiadomości publicznej komunikat, że odnotowano wzmożony zajebing pomidorów z P.O.D.
Próbowałem tez tej waszej gałki muszkatołowej
Gałka jest nie nasza. Byliśmy w kinie, i tej wersji będziemy się trzymać.

Już raz czytałem jakąś anegdotę o kolesiu, co próbował palić wszystkie domowe kwiaty, licząc na to, że odkryje jakiś nowy dragotyk. Przyznać się, który to ?
  • 2129 / 31 / 0
gałka akurat działa dobrze i to raczej nie w tak dużych ilościach. Mogła być zwietrzała.

Kilkanaście lat temu paliło się skórkę z bananów, głównie za sprawą lektury książki "Narkotyki i Człowiek " (Dr Stevan P.Petrovic „Narkotyki i człowiek”, ISKRY, Warszawa 1988 - polecam, oprócz wątku o rzekomo działających bananach, książka jest dość profesjonalnym kompendium na temat narkotyków i narkomanii.
Niedojrzałe ziemniaki się jadło kiedyś jak się nie chciało iść do szkoły. Liście pomidora mają podobne działanie. Spróbujcie jeszcze palić liście Hortensji Bukietowej, ponoć wywołują "marihuanopodobny" high jak pisze w FAQ o tzw. "legal Highs" :-D
  • 4 / / 0
Wiem... ale próbuje coś wymysleć fajnego ale przyznam że faza po pomidorze była fajna akurat miałem porównanie bo rano paliłem mj i nawet pomidorek był fajny... Ale i tak najlepsze co paliłem to dopalacze :D co prawda trzymają krócej niż Maria ale za to jakie efekty ... :diabolic:

A ja wam powim tyle: CHCETA darmową fazę kupcie se nasionka MARI i zasadźcie...
  • 1067 / 206 / 0
A próbował ktoś jarać ogórka?
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1931 / 318 / 0
czy na forum jest jakiś sekretny konkurs tylko dla wtajemniczonych w prześciganiu się w głupich pomysłach?

Ap ropo pomidorów, wpierdalajcie pomidory, to źródło potasu. Osobiście lubie robić sobie do obiadu taka sałatke (na 4 os.): pokroić 6 pomidorów w kosteczki jak najmniejsze, potem to samo z cebula (4 sztuki), dodać pieprzu i przyprawy do pomidorów (nie ma chyba innej nazwy ^_^ ), wymieszać, dodać ok. 200-220 ml śmietany 18%, znowu dodać przypraw i viola. Najlepiej z kartoflami robionymi na maśle (tym prawdziwym, a nie z biedronki za 2zł) z jakimś filecikiem z kurczaka w panierce, mniam :-) .
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.