Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 600 / 68 / 0
Przyszla pora na zrobienie pierwszej zupki(bo ile mozna kody ) :)
MAm pewne watpliwosci przy surowcu , to co znalazlem jest kilka razy wieksze od maku polnego .
Makowki maja ok 5-6 cm. Znalazlem to prawie calkiem ususzone.
Mimo to mam pewne watpliwosci.
Czy ktorys z znawcow moze powiedziec czy to sie nadaje :)

http://images49.fotosik.pl/316/8855d22990a6168cmed.jpg
  • 146 / 3 / 0
Z chujowej perspektywy zrobiłeś zdjęcie, ale to na 99,9% wschodnie. Co najwyżej sie nimi otrujesz.
  • 351 / 8 / 0
Cosik kudłate te łodygi, lekarski ma nóżki gładkie.
  • 520 / 18 / 0
wschodni... brak kolanka.
  • 568 / 3 / 0
  • 99 / 1 / 0
@up
Już pewnie przetestowałeś, a jeśli nie - dobry.
  • 520 / 18 / 0
wyglada zajebiscie. wiesz moze jakie mial kwiaty? w sensie jakiego koloru?
  • 99 / 1 / 0
Kwiaty nie mają znaczenia. Lekarski ma bodajże białe, ale są też z czerwonymi (mieszko?).
Liczy się kolanko i kształty (jak u kobiet :-p ).
  • 568 / 3 / 0
Przetestowalem 4-krotnie i był bardzo dobry :-D Niestety wlasciciel dzialki z ktorej go bralem zainwestowal w kłodke (musial zauwazyc ze mu ktos 140 roslinek podkradl) w bramce, a plot za wysoki i wlazić tam nie bede, bo miejsce do tego wybitnie przypalowe, a zostalo tam jeszcze moze z 40i to juz calkiem suchych...

Koloru kwiatow nie znam, bo gdy pierwszy raz namierzylem to miejsce to juz byly małe makówki.
  • 6 / / 0
Siema mam do Was pytanie, w zeszłym tygodniu natknąłem się na mak, a właściwie taki krzaczek składający się z około 10-15 makówek, który miał liście identyczne jak ten lekarski (porównałem ze zdjęciami z internetu) makówki też były takie same (kolanko, zwężone u góry) ale makówki były bardzo małe w porównaniu do tych zdjęciach na forum, były trochę mniejsze od żołędzia, takie same krzaki spotkałem też w dwóch innych miejscach (miały tylko mniej makówek). Co to może być za mak? Nadawał by się na makiware ? jak myślicie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.