Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
Darowałbyś sobie szyszki, a kręcił sam kwiat i nie byłoby problemu.

Jakbyś skopcił to z bonga to też byłoby inaczej :)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3959 / 148 / 0
mowisz ze palic same platki kwiatow? a ta reszte wywalic? bo jednak sporo tego jest.

mam jeszcze troche tej daggi bo kupilem 5g ale zdecydowana wiekszosc to te szyszki. zobacze ile jeszcze wydobede platkow i tyle ile bedzie tyle spale na raz z bonga. :-D
  • 1387 / 5 / 0
Nie wyrzucaj, ale ekstrakt zrób. Albo przynajmniej próbuj :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 1174 / 22 / 15
Jaką wysokość osiągnęły Wasze rośliny? Moja większa sięga tylko do pasa. W dodatku mam wrażenie, że od momentu, kiedy je wysadziłem (pewnie jakieś 3 tygodnie temu), przestały się piąć w górę. Może zużywają energię na rozrastanie się na boki? Czy to normalne? Poza tym mają bardzo jasno zielony kolor, wpadający niemal w żółć i tak jest praktycznie od momentu kiedy je wysadziłem. Narazie brak śladu szyszek, a słońca jest przecież od cholery.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Hmm, może gleba zła? Jak często podlewasz? Nawozisz? Teren podmokły czy raczej suchy?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 1174 / 22 / 15
Podlewałem codziennie, ale okazało się, że nic się nie zmienia gdy podleje się 2 razy na tydzień. Lałem raz jakimś biohumovitem i po tym właśnie zrobił się żółtawy :-P Ale to może zbieg okoliczności, bo podlewałem tym zaraz po włożeniu w ziemię. Teren raczej suchy, ale nie za suchy.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Ja bym jeszcze ponawoził, może trochę zbyt jałowo tam jest. Roślinki u mnie na balkonie rosną w pudełkach po ciastkach korzennych (kojarzycie? :P). Sięgają mi trochę za pas, ale mają po 2 kwiatostany.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 1387 / 5 / 0
Pierwsze zbiory już stestowane :D Ale trochę się jednak rozczarowałem. Dym jest nieprzyjemny, strasznie gryzie w gardło. I to bynajmniej nie kwestia wilgotności, bo paliłem i suche i lekko wilgotne. Serdecznik o niebo lepszy :D

Endrju - tak sobie pomyślałem. A może coś Ci podżera korzenie? To może być przyczyną nierośnięcia. Jak przesadzałem swoje to dość mocno uszkodziłem korzenie i póki ich nie odbudowały w ogóle nie rosły. I cały dzień świeci na nie słońce? Serdeczniki syberyjskie przy zbyt dużym nasłonecznieniu właśnie mi pożółkły. Tylko że Leonotisy to afrykańskie roślinki... :/
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 8 / / 0
A jak faza? Porównywalna z zielskiem? Ile musiałeś musiałes tego spalić aby coś poczuć?

Z tego wnioskuje, że serdeczniki sa jednak lepsze...

Może spróbować to spalić przez bongo... Wtedy dym powinien być łagodniejszy
  • 198 / 6 / 0
Ile lisci suszonych trzeba spalic? Ja mam ok 0.7m rosline bez kwiatu jeszcze ususzylem 2 liscie w piekarniku spalilem je z bonga! I.... nic. jak to dawkowac? moze dopiero zakwitnieta roslina kopie? Jak to jest? Ja mam 3 roslinki bardzoi latwo i szybko to rosnie bez wiekszej opieki.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.