Ja próbowałem MB + liście Klipp Daggi (to miałem tylko) + trochę damiany + herbatka z lotosa. I nie poczułem nic więcej niż po samej MB :P
WawaEndrju pisał wcześniej o łączeniu z różnymi ziołami :)
Zaprawdę powiadam wam, Maconha a Kompozycje to dwie różne rzeczy jeśli chodzi o działanie. Choć z tego co widzę, to w jednym z zestawów nowych jest w składzie właśnie MB. Właśnie zamówiłem oba nowe zestawy i będę testować, podobno zmiany tylko na lepsze ^_^ Kompozycje dają jakąś tam psychodelę, a MB tylko odprężenie.
Rzekłem
Nie wiem czy to było pisane, ale zarówno Maconha jak i Canavalia były w składzie Złotej Przyprawy. Takie info wygrzebałem niedawno to się dzielę ;)
a teraz do rzeczy- tolerancja faktycznie nie rośnie, ale zauważyłem, że 'dopalanie' daje znikome efekty. tzw. 'stan pożądany' trwa nieznacznie dłużej, ale ale nie jest ani trochę mocniej... ktoś się odniesie?
I jeszcze zauważyłem że jeżeli się nie siadzie w spokoju to nie ma co palić MB bo jak paliłem Maconhe i coś robiłem to żadnej zmiany praktycznie nie czułem, może jedynie to że trochę ciężkie oczy miałem.
Pod wpływem odświeżenia tematu postanowiłem zapalić pierwszy raz od dawna trochę MB i tym razem po raz pierwszy bezpośrednio po paleniu włożyłem sobie torebeczkę snusa pod wargę. To jest dopiero błogostan :cheesy:
A jeśli chodzi o uprawę: 2 z 4 siewek padły... Może to dlatego, że mama zajmowała się nimi, gdy wyjechałem, ale jedna z nich przysychała i więdła już wcześniej (odratowywałem ją). Także umieralność narazie 50%. Rosną baaardzo powoli...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.