Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
W każdym razie, znalazłem troche info, m.in:
http://www.fajka.net.pl/poradniki/sekre ... on-domowy/
http://www.inawera.com/aromaty-tytoniu-c-2.html
Bawił się ktoś z was w to? Jeśli tak, która metoda byłaby wg. was najlepsza? Ja obstawiam tą z alkoholem, nasączyć i dać odparować. Niedługo potestuje coś, najprawdopodobniej czekoladowe skręty <3.
Jak wrzucisz w gógle "aromatyzowanie tytoniu" to wyskakuje mnóstwo sposobów. Mnie by się nie chciało w to bawić...
Dobry sposób podaje telinit.
Cynik pisze:Pewnie w tym skrecie byl tyton z black devili, jedyne znane mi fajki czekoladowe, zajebiste sa, tak swoja droga.
Osobiście nie aromatyzowałem, ale jest patent na to żeby tytoń za bardzo się nie wysuszył.
Wkładasz do paczki świeże skórki z np. cytryny, pomarańczy. Tytoń jest nawilżony i posiada posmak cytrusowy. Ja bym skórki obierał z tego białego, gorzkiego.
Myślałem nad rozpuszczeniem kakao w etanolu, i nasączaniu tytoniu oraz filtrów w tym roztworze przez kilka godzin, a następnie odparowaniu etanolu (garnek z podwójnym dnem lub po prostu zwykłe suszenie na szafie).
Macie jakieś rady co do tego? Ktoś próbował?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
