Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Poprawcie mnie jesli watroba jednak nie zajmuje sie zwiazkami manganu w ciele.
prawie_martwy pisze:Poprawcie mnie jesli watroba jednak nie zajmuje sie zwiazkami manganu w ciele.
Technologia adsorpcyjna,Woda,Żelazo i mangan pisze:Mangan przeważnie gromadzi się w wątrobie, a wydalany jest
przez przewód jelitowy.
spożywałem 4 razy thiocodin w ilości po 20 tabletek na raz,obyło się bez jakichkolwiek sensacji żołądkowych,to nie mogło mieć żadnego wpływu na tamto zatrucie bo wtedy to ja kode znałem tylko z opowieśći :-) zabawka mocno prezreklamowana,godzina leżenia na łóżku i błogości nie jest warta 4 godzin chujowego nastroju i bólu głowy,wole mefedron :-D
Popularniejsza niż heroina. Brytyjskie nastolatki ofiarami upodobania do ketaminy
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę
Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.