Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Mnie 5g zmiotło, innych którzy brali powój z tej samej paczki 10g lekko porobiło. A następnego dnia byłem 100% trzeźwy i miałem świetny nastrój.
Ale jak bym miał rozmowę o pracę następnego dnia to bym nie jadł. ;-)
Chaotka pisze: No w sumie to przypominają półksiężyc, ale są małe i brązowe.
Czy jak dziś wieczorem zarzucę 3 paczki to jutro o 9 będę w normalnym stanie? Bo idę rozmawiać w sprawie pracy.
Zjemtwepachy pisze:To niezbyt dobry pomysł. Już pomijam aftermindfuck, ale samo zwarzywienie po substancji pobocznej, którą zawierają nasionka, z pewnością da o sobie znać.Chaotka pisze: No w sumie to przypominają półksiężyc, ale są małe i brązowe.
Czy jak dziś wieczorem zarzucę 3 paczki to jutro o 9 będę w normalnym stanie? Bo idę rozmawiać w sprawie pracy.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Na pierwszy raz wrzucić 10g czy 20g? Od razu mówię, że doświadczenie całkiem spore, łeb i flaki mocne. Planowałem po prostu zmielić i zjeść ale zastanawiam się czy nie lepiej wziąć się za wodną ekstrakcję ale jak każdemu tutaj nie chcę marnować za dużo bubu to chciałbym wiedzieć jak to zrobić najlepiej żeby mi potem przykro nie było że w bebechach mieli a fazy jak nie było tak nie ma.
I pytanko czy mogę dostać w aptece jakieś lekki przeciwwymiotne i czy one w przypadku wcinania powoju w ogóle coś dadzą?
A na rzyganie - venantalgin - skopolamina, ale musisz dokładniej wybadać jak z dawkowaniem i kiedy zarzucić, mi jedna tabletka 30min przed wypiciem ekstraktu mało pomogła. Obstawiam 2 tabletki przed samym wypiciem nasion + wygodne łóżko, żeby przeleżeć.
A lepszy od venantalginu będzie skopolam, ale na receptę. Lepszy bo nie ma paracetamolu w składzie.
Więc ogólnie myślę, że szkoda zachodu, utrę, wrzucę w sok i wypije.
EDITED:
Jak długo będzie odpalał powój w ilości 10g zjedzony w całości a ile ekstrakt wodny (zgodnie z opisem w faq) z tej samej ilości nasion?
Jeżeli zależy Ci na czasie - ucierasz, zalewasz spirytusem/wódką, parę kropel soku cytryny, niech to postoi trochę najlepiej w ciemnym i chłodnym, wstrząsaj w tym czasie. Następnie wypij wszystko, razem z fusami. Szybciej wejdzie a nie zmarnuje się nic ;)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.