Na pierwszym roku studiów (ponad trzy lata temu) przeżyłem ciekawą i długą przygodę z wieloma gramami amfetaminy, marihuany, no i tabletami zróżnicowanego pochodzenia. Kilkudniowe imprezy były normą a niektóre trwały nawet tydzień. Los chciał, że mimo to zaliczyłem pierwszy rok i z czasem skończyłem z jakimikolwiek dragami (już 2 i pół roku nic).Może dobrze się stało bo przetrwałem jedyny z dawnego towarzystwa (choć smutno). Teraz zachęcony swoją "samokontrolą" chciałbym spróbować czegoś nowego... ciekawego, czegoś co mogłoby dać natchnienie na studiach artystycznych - w końcu jakoś tego magistra trzeba obronić ;)
Polećcie coś ciekawego waszym zdaniem, najlepiej możliwego do zdobycia.
Jeśli mój post nie pasuje do działu proszę o przeniesienie.
[quote="carnage9"]
2C-E -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-AcO-DMT - podobne zalezty]
super, a dostępne w jakiej postaci, lub gdzie szukać... bo duckduckgo na pierwszy rzut oka mało mówi w tym zakresie :)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
no i dzięki za odp.
a ze względu na dział: jaki konkretnie gatunek grzybów polecacie?
2c-e -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-aco-dmt - podobne zalezty]
lolwut? 8-( 8-( 8-(
poleciłbym 4acodmt + palenie, gdybym cokolwiek polecał.
zanim cokolwiek zrobisz, dowiedz się koniecznie co zrobisz, i koniecznie - koniecznie PO CO to zrobisz. nie wiesz - nie działaj.
o i moze dmt
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.