Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MopMan »
heloł :D
Posiadam 70 suszonych łysiczek i moje pytanie, czy wystarczy tyle na pierwszy raz dla 3 osób ? Wagowo jest to około 60, 60 i 80 około ;p żadnych wcześniejszych doświadczeń z grzybami.
  • 4024 / 370 / 950
Ja bym powiedział, że dla dwóch raczej, trzy to raczej ledwo lizną temat ;-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 143 / 1 / 0
Na 3 os to malo bo poczuja cos ale niewystarczy zeby doswiadczyli o co chodzi
Wiedza wyklucza nadzieję.
  • 11 / / 0
Ile Waszym zdaniem powinien ważyć ŚWIEŻY kambodżanin o długości 105 mm i średnicy kapelusza 40 mm?

Jeden z moich świeżo zerwanych o takich wymiarach waży 7.03 g i jak na swoją wielkość wydaje mi się wyjątkowo lekki. Nie uważacie, że to ciut za mało na grzyba tej wielkości? Być może z powodu zbyt niskiej wilgotności w ostatnim etapie dojrzewania?
Kalkulator grzybowy twierdzi, że aby się wspiąć na poziom DRUGI, powinienem zjeść 12.69 g świeżych.
Jeśli masa moich świeżynek jest niższa od tych, które przewidują grzybowe normy, to może należy je uznać za "podsuszone" i zredukować dawkę potrzebną do osiągnięcia drugiego poziomu? Nie chciałbym za pierwszym razem zaliczyć dzwonu

Co o tym sądzicie?

Ten opisany wyżej to grzyb z lewej:

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik wodnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Wysusz je całkowicie i dopiero zważ. Ocena mocy świeżych grzybów, szczególnie na początku kariery, jest loterią. Tak na oko to na 1 trip zjadłbym oba te grzybki, powinno wyjsc okolo 1.6g suszonych.
High, how are you?
  • 920 / 162 / 0
na pierwszy raz kolega zszamał 35 gram swierzych McKeenów i było za grubo ale pokochał grzyby po tym razie... :) dla mnie to też był bad trip a zjadlem 35 g siwerzych Golden Teacherow gdyby kolega nieodpierdalał i gdybyśmy nie podróżowali przez amsterdma bez mapy pewnie miałbym najpiekniejszą podróż świata. na pierwszy raz proponuje z czystym sumieniem 35 g swierzakow ale pamietaj o dobrym s&s...
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wodnik »
Raz kozie śmierć.
Ok. 20 minut temu zarzuciłem 3 o łącznej masie 15.51 gramów (gdy były świeże - niedosuszonych nie ważyłem).
Miałem zamiar napisać coś jeszcze, ale chyba dokończę innym razem.
Zmienia się odbiór muzyki, więc zaraz się zacznie kręcić.
Narka.
Uwaga! Użytkownik wodnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Będzie lajtowo :)
High, how are you?
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kild »
1,5 g to minimum moim zdaniem na pierwszy raz. Ciekawie zaczyna sie robic od 2 g w góre. Ostatnio 2,2 g meksykanów podzialalo na ledwo ++
Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go ! Let go !
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rotto »
Kild pisze:
1,5 g to minimum moim zdaniem na pierwszy raz. Ciekawie zaczyna sie robic od 2 g w góre. Ostatnio 2,2 g meksykanów podzialalo na ledwo ++
jak dla mnie to powinno na pierwszy raz się zarzucić 2g. Na mnie i na kolegę 1,5g nie zadziałał w ogóle (przy 2g było już konkretnie).
nie wiem jak potem komuś wytłumaczyć, że zjadł 1,5g i "nie miał fazy" ]
Lubię wypalać siostrze trawę, przynajmniej mam pewność że nie powie rodzicom :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.